Реал Мадрид с издънка у дома

Кралете не успяха да спечелят срещу Реал Сосиедад

Спорт
11:47 - 02 Март 2021
1328
Реал Мадрид с издънка у дома

Винисиус Жуниор спаси Реал Мадрид от поражение в двубоя срещу Реал Сосиедад. Мачът от 25-ия кръг на Примера дивисион завърши при резултат 1:1, като бразилецът донесе точката на своя тим в 89-ата минута на срещата. Преди това Порту изведе гостите напред.

Първото полувреме бе много равностойно, като двата тима създоха по няколко опасни положения пред вратата на съперника, но до гол така и не се стигна. В 22-ата минута Реал бе много близо до попадение, но ударът на Мариано с глава от близко разстояние срещна напречната греда.

В 55-ата минута Сосиедад поведе. Начо Монреал центрира отлично в наказателното поле на "кралете", където Порту се оказа най-съобразителен и с изстрел от точката за изпълнение на дузпа се разписа за 1:0. Малко по-късно Реал можеше да изравни. Каземиро се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля с глава, но топката мина на сантиметри покрай гредата.

Домакините в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол в 89-ата минута на мача. Лукас Васкес намери Винисиус на добра позиция. Крилото стреля, като след рикошет топката попадна във вратата на Алехандро Ремиро.

След равенството Реал Мадрид събра 53 точки и се намира на трета позиция - на пет от лидера Атлетико Мадрид. Сосиедад пък са пети с 42.