Реал Мадрид се изложи у дома срещу Алавес

Белия балет допусна трета загуба, изостана на 5 точки от лидера

Спорт
08:18 - 29 Ноември 2020
1809
Реал Мадрид се изложи у дома срещу Алавес

Реал Мадрид допусна трета загуба в първите 10 мача от началото на сезона. Футболистите на Зинедин Зидан отстъпиха на Алавес с 1:2 на свой терен и по никакъв начин не убедиха с играта си.

Лукас Перес от дузпа и Хоселу донесоха победата за гостите. При второто попадение груба грешка направи Тибо Куртоа, който подари топката на своя съперник.

С поражението Реал вече изостава на 5 точки от лидерите Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид.

Още в 5-ата минута студен душ поля домакините. Начо игра с ръка и реферът отсъди дузпа, която бе реализиране безпроблемно от Лукас Перес. Тибо Куртоа хвана ъгъла, но нямаше възможност да спаси удара.

Въпреки очакванията домакините да потърсят бързо изравняване по-близо до гола бяха гостите от Алавес. В 25-ата минута Лукас Перес отново се изправи очи в очи с Тибо Куртоа, стреля, но този път вратаря успя да избие в ъглов удар.

Първото наистина изгодно положение за гол за Реал стана в 39-ата минута. Тогава Тони Кроос шутира от близко расзтояние, но Фернандо Пачеко реагира блестящо и изби топката. При този резултат завърши и първото полувреме на мача.

Втората част започна по същия начин, както и първата. Само след 5 минути игра гостите отново отбелязаха. Този път лошо върната топка затрудни Куртоа, той опита да я подаде на свой съотборник, но намери Хоселу, който на празна врата от 20 метра вкара второто попадение в срещата.

В 63-ата минута резултатът можеше да стане класически. Лукас Перес стреля към долния ляв ъгъл, но Куртоа успя да спаси вратата си. Само 6 минути по-късно Перес подаде към Хоселу, но неговия удар мина покрай гредата.

В 73-ата минута Реал имаше златна възможност да се върне в мача. Родриго се освободи от пазача си в наказателното поле, шутира, но не уцели вратата.

Реал все пак върна едно попадение в 87-ата минута. След центриране от ъглов удар топката се озова във Винисиус, който стреля Пачеко изби, но Казимиро добави и вкара за 1:2.