Реал Мадрид спечели рутинно срещу Шахтьор Донецк

Спорт
00:09 - 06 Октомври 2022
1844
Реал Мадрид спечели рутинно срещу Шахтьор Донецк

Реал Мадрид победи Шахтьор Донецк с 2:1 в мач от Група F на Шампионска лига. Родриго откри резултата в 13-та минута. Винисуис Жуниор удвои преднината на домакините в 28-та минута. Зубков намали в 39-та минута.

Още във втората минута Реал Мадрид създаде красива атака, а Федерико Валверде беше в основата й. Той прати прехвърлящо подаване на втора греда към Карим Бензема, който не успя да нанесе точен удар обаче. Давид Алаба също опита късмета си с далечен удар, но и той премина над вратата в 8-та минута, а само минута по-късно и Родриго и Валверде опитаха да затруднят стража на гостите, но без успех.

Родриго успя да пробие през центъра с помощта на Чуамени, след това Родриго нанесе удар, който изненадващо попадна във вратата на Трубин, който дори успя да стигне до топката, но не и да я извади.

Реал Мадрид не спря да търси и втори гол, а в 25-та минута дойде може би най-добрият шанс за "белите" след попадението, Карим Бензема получи топката на границата на наказателното и въпреки че беше с гръб към вратата, французинът успя да се обърне и да стреля, а добрата намеса на Трубин запази минималното изоставане на Шахтьор.

Страхотна комбинация между Бензема, Родриго и Винисуис Жуниор изведе последния сам срещу вратаря. Винисуис изпрати топката покрай стража на Шахтьор и удвои преднината на Реал Мадрид в 28-та минута. В 31-та минута пък Родриго отново остана на прекрасна позиция след разбъркване в наказателното поле и стреля, топката мина покрай вратаря, но от голлинията защитник на гостите я извади. Карим Бензема изведе Винисуис Жуниор сам срещу вратаря отново в 34-та минута, но удара му бе спасен от Трубин.

Федерико Валверде подхвана страхотна контраатака в 38-та минута, след като Бензема изпрати извеждащ пас към него по десния фланг, а след това той намери Родриго, а пък той прати пас за Винисиус, който стреля по земя като искаше да вкара в далечния ъгъл на вратата, но топката мина покрай гредата. Само секунди след това Шахтьор атакува добре по левия фланг, а Зубков засече добро центриране в наказателно поле. Акробатичното изпълнение на нападателя бе успешно и преднината на Реал Мадрид намалена - 1:2.

Карим Бензема отново се опита да даде два гола преднина на Реал Мадрид, след като се озова на добра позиция в наказателното поле. Французинът стреля, но колкото и плътен да бе изстрела му, той попадна в средата на вратата и Трубин не се затрудни да се намеси.

Второто полувреме започна така както приключи първото - с атаки на Реал Мадрид. "Лос бланкос" рано се опита да застраши вратата на Шахтьор с центрирания, но без успех. В 48-та минута Менди центрира към Винисуис Жуниор, но той не успя да намери топката добре с глава и я прати покрай вратата.

В 52-та минута Федерико Валверде нанесе много силен и плътен удар, който отиваше малко под гредата, но отново прекрасна намеса на Трубин остави гостите в мача. А след това Михайло Мудрик получи невевроятен пас по крилото, Мудрик се справи с Дани Карвахал и стигна до наказателното, но вместо да стреля директно той се опита да финтира още веднъж и там бе блокиран от вратаря и защитник на "белите".

Отново Миихайло Мудрик беше в центъра на друга добра възможност за гостите в 57-та минута, когато именно той прати добро центриране към Мариан Швед, който обаче прати топката над вратата на Реал Мадрид.

Винисиус Жуниор имаше страхотен шанс да отбележи отново в 65-та минута, когато се оказа в наказателното поле с топка в крака. Бразилецът стреля, но удара прелетя малко над напречната греда. В 78-та минута Михайло Мудрик прати добър пас към левия фланг на включилия се Михайличенко, който прати центриране на първа греда, отбита топка там попадна в краката на Степаненко, който опита да стреля, но не успя да уцели добре топката и тя бе изчистена.

Карим Бензема показа класата си в 88-та минута, когато с много технично изпълнение той изпрати топката на сантиметри от гредата на вратата. Турбин нямаше шанс да се намеси. Пресата на Реал Мадрид продължаваше дори в последните минути на мача, като "белите" искаха да затворят този мач. Отново Бензема бе изведен с прекрасен пас на Федерико Валверде, французинът показа изключителен контрол над топката, след като я спря на гърди и стреля, но отново Трубин се намеси страхотно и лиши "кралския клуб" от нов гол.

Късметът спаси Шахтьор в самия край на двубоя, след като Асенсио уцели гредата на вратата след рикошет от бранител на Шахтьор.