Реал може да представи Мбапе още преди Евро 2024

Спорт
14:37 - 08 Март 2024
1133
Реал може да представи Мбапе още преди Евро 2024

Все още няма споразумение, поне официално, Килиан Мбапе да премине в Реал Мадрид, когато договорът му изтече с Пари Сен Жермен, но според испанските медии „лос бланкос“ вече правят предварителни планове за пристигането му.

Мбапе е готов за натоварено лято тази година, със смяна на страната за първи път в живота си, както и Европейско в Германия с Франция и домашна Олимпиада в Париж, всичко това преди началото на новия сезон в Ла Лига.

Евро 2024 започва на 14 юни и завършва на 14 юли, докато олимпийският футболен турнир ще започне десет дни по-късно на 24 юли до 10 август. Испанският сезон официално започва шест дни след Игрите.

Въпреки че няма как да се прогнозира колко далеч ще стигнат Мбапе и Франция във всяко състезание, Европейското и Игрите в Париж оставят малко време на Реал да приветстват новата си суперзвезда, която без съмнение искат да привлекат. Междувременно, ако участва на Олимпийските игри, Мбапе вероятно ще пропусне цялото предсезонно турне в САЩ.

Според "Марка", ако Мбапе или Реал Мадрид стигнат до финала на Шампионската лига на първи юни, представянето му като ново попълнение – по всяка вероятност на препълнения „Сантяго Бернабеу“ – ще бъде между 3-ти и 6-и юни, още преди той да се присъединява към Франция за Европейското. Ако не стигнат до финала, официалното му представяне може да бъде седмицата преди това.