Реал не се даде в подножието на Везувий

Петголов трилър на "Диего Марадона"

Спорт
09:56 - 04 Октомври 2023
1144
Реал не се даде в подножието на Везувий

Реал Мадрид се наложи над Наполи с 3:2 на стадион „Диего Армандо Марадона“ в мач от втория кръг в група „C“ на Шампионска лига. Лео Йостигор изведе „партенопеите“ напред в резултата в 19-ата минута, а до края на първото полувреме „лос меренгес“ осъществиха пълен обрат след голове на Винисиус Жуниор и Джуд Белингам. В началото на втората част Пьотр Жилински бе точен от дузпа за Наполи, но Реал Мадрид се поздрави с крайния успех след автогол на Алекс Мерет.

След този успех Реал Мадрид оглавява групата с актив от 6 точки, докато Наполи остава на 2-ро място с 3 пункта.

Реал Мадрид започна по-активно в първите минути на срещата. В 6-ата миннута Джуд Белингам изведе Родриго на чиста позиция, който избяга зад гърба на отбраната на Наполи, но ударът на бразилеца бе в обсега на Алекс Мерет, който отрази.

Три минути по-късно Начо свали топката с глава за Белингам, който стреля от воле, но ударът бе блокиран от Матиас Оливера. Последва ново центриране от страна на Тони Кроос, а Орелиен Чуамени се извиси над всички и отправи удар с глава, но над напречната греда.

След центриране от корнер в 19-ата минута в наказателното поле на Реал Мадрид, Кепа Арисабалага увисна, а зад гърба му Натан стреля с глава, но топката рикошира в напречната греда. Последва добавка от страна на Лео Йостигор, който порази целта и изведе Наполи напред в резултата.

Джуд Белингам открадна топката след грешно подаване на Джовани ди Лоренцо и веднага изведе Винисиус Жуниор, който се навлезе отляво в наказателното поле на Наполи в 27-ата минута и с диагонален удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да възстанови паритета.

Винисиус започна да напипва ритъма си на игра. В 30-ата минута се справи с трима футболисти на Наполи и стреля, но ударът му бе блокиран.

Винисиус комбинира с Джуд Белингам, който получи топката на около 30 метра от голлинията. Английският национал надбяга Андре-Франк Замбо Ангиса, след което финтира Лоботка и навлезе в наказателното поле. Белингам шутира от близко разстояние ниско по тревата и реализира. Така Реал Мадрид напри пълен обрат в 34-ата минута.

След центриране в наказателното поле на Реал Мадрид от страна на Матео Политано, Виктор Осимен се извиси над Антонио Рюдигер и стреля с глава в 38-ата минута, но Кепа Арисабалага се намеси по впечатляващ начин.

Наполи започна по-активно на старта на второто полувреме. Пьотр Жилински изведе Осимен, който шутира от малък ъгъл, а Дани Карвахал блокира топката с ръка. След преглед на ситуацията с VAR, Клеман Тюрпен посочи бялата точка. Жилински се нае с изпълнението и с помощта на десния страничен стълб, полякът възстанови паритета в 54-ата минута.

Натискът на Наполи продължи в следващите минута. В 57-ата минута Хвича Кварацхелия подаде за Жилински, който стреля от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но Кепа отново показа завиден рефлекс и отрази.

В следващите минути темпото спадна, а двата отбора не стигнаха до чиста възможност пред някоя от двете врати.

След центриране в наказателното поле на Наполи в 74-ата минута, топката рикошира и стигна до Джуд Белингам, който стреля с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Алекс Мерет.

Реал Мадрид успя да върне аванса си в 78-атаминута, когато след центриране от корнер топката бе избита. Федерико Валверде бе позициониран на границата на наказателното поле и с топовен удар от воле матира Алекс Мерет, който в опита си да боксира вкара кълбото в собствената си врата.

Наполи имаше възможност да изравни резултата в 82-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид, Натан се опита да стреля, но точно преди удара Ферлан Менди изчисти топката.