Реал със Сити и Байерн срещу Арсенал в Шампионската лига

ПСЖ и Барса е друга интересна двойка

Спорт
13:35 - 15 Март 2024
2671
Реал със Сити и Байерн срещу Арсенал в Шампионската лига

Жребият за четвъртфиналите на Шампионска лига бе итеглен. Прави впечатление, че три големи сблъсъка ще срещнат шест стари познайници.

Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Арсенал. Двата отбора се засичат три пъти в елиминационната фаза на Шампионска лига в периода 2012 – 2017 година, като във всеки един случай Байерн Мюнхен прогресира напред в надпреварата, а Арсенал ще търси своя сладък реванш срещу този съперник.

Реал Мадрид пък се изправя срещу настоящия носител на Шампионска лига - Манчестър Сити. Двата отбора се срещат три пъти на полуфинали и веднъж на 1/8-финалите в периода 2016 – 2023 година в Шампионска лига. През сезон 2015/16 „лос бланкос“ елиминира „гражданите“, като през 2019/20 Манчестър Сити взе реванш. Реал Мадрид взе сладък реванш през сезон 2021/22, а воденият от Пеп Гуардиола тим отстрани именно Реал Мадрид по пътя си към финала през изминалия сезон.

Пари Сен Жермен и Барселона е един от най-епичните сблъсъци през последните години в Шампионска лига. Исторически двата отбора са се срещали 5 пъти в елиминационната фаза на Шампионска лига.

В три от случаите „блаугранас“ продължава напред в турнира, а в два ПСЖ. За последно двата отбора се изправиха един срещу друг в Шампионска лига през сезон 2020/21, когато парижани отстраниха този опонент с общ резултат от 5:2 след двата двубоя.

На полуфиналите победителят от двубоя между Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд ще се изправи един измежду ПСЖ и Барселона. Докато Арсенал или Байерн Мюнхен ще премери сили с Реал Мадрид или Манчестър Сити в спор за място на големия финал на "Уембли".

Жребият отреди следните четвъртфинални двойки:

Арсенал -  Байерн Мюнхен

Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд

Реал Мадрид - Манчестър Сити

Пари Сен Жермен - Барселона

Ето как ще изглеждат полуфиналите:

Атлетико Мадрид/Борусия Дортмунд - Пари Сен Жермен - Барселона

Арсенал/Байерн Мюнхен - Реал Мадрид/Манчестър Сити

Кога ще се играят четвъртфиналите в Шампионска лига?

Първите двубои от четвъртфиналите ще се изиграят на 9 и 10 април 2024 година, като домакин ще бъде първият изтеглен отбор. Реваншите ще се проведат седмица по-късно на 16 и 17 април.

Полуфиналите ще се изиграят в периода 30 април - 8 май 2024 година.

Тазгодишният финал на Шампионската лига ще се изиграе на митичния "Уембли" на 1 юни.