Реал ще довършва започнатото, Сити се надява на протоколен реванш

Двата тима поглеждат към четвъртфиналите

Спорт
08:39 - 06 Март 2024
1168
Реал ще довършва започнатото, Сити се надява на протоколен реванш

Реал Мадрид посреща РБ Лайпциг в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Срещата на стадион "Сантяго Бернабеу" започва в 22:00 часа. Първата среща между двата отбора в Германия завърши с минимален успех с 1:0 за испанците.

Изминалият месец не бе особено успешен за "белия балет" в Ла Лига, но въпреки грешните стъпки в първенството, тимът дори увеличи аванса си на върха в класирането.

През уикенда мадридчани наваксаха два гола пасив на "Местая", за да избегнат поражението. Равенството пък бе второ след двубоя в Лайпциг, като Реал не победи Райо Валекано.

РБ Лайпциг сложи край на серията си от четири мача без победа като гост с категоричен успех с 4:1 над Бохум последния си двубой. Една положителна страна, която германският клуб може да приеме в срещата на "Бернабеу", е скорошната им склонност да бележат на чужд терен.

Манчестър Сити приема Копенхаген в друг реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Срещата на стадион "Етихад" започва в 22:00 часа.

Първият двубой между двата отбора, който се изигра преди вече почти месец в Дания, завърши при резултат 3:1 в полза на "гражданите".

С ранен гол манчестърци излязоха напред, но с единствения си точен удар в мача "лъвовете" успяха да изравнят. Англичаните обаче бяха видимо много по-силният отбор на терена и с 12 точни удара можеха да бъдат далеч по-изразителни.

Копенхаген загуби като гост от Мидтиланд през уикенда. Няма най-доброто предишно преживяване на Етихад, като последното им гостуване тук през 2022 г. завърши с поражение 0:5. Те също загубиха последната си визита в Манчестър - 0:1 от Юнайтед в груповата фаза този сезон.