Реал Сосиедад постави Бенфика на колене

Спорт
12:27 - 25 Октомври 2023
1710
Реал Сосиедад постави Бенфика на колене

Реал Сосиедад победи Бенфика с 1:0 на „Ещадио да Луж“ в мач от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Така баските оглавиха временното класиране в група D със 7 точки, колкото има и Интер, но италианците са с по-лоша голова разлика. Бенфика няма нито точка.

В първия половин час на срещата по едно попадение и на двата тима не бе признато заради засада – първо на Петър Муса от Бенфика в 12-ата минута, а след това и на Брайс Мендес от Сосиедад в 29-ата.

В добавеното време на първата част Андер Баренечеа пропусна златна възможност да изведе гостите от Испания напред в резултата, след като стигна до отбита топка, която изстреля встрани от левия страничен стълб.

В 53-ата минута Мартин Субименди стреля от границата на наказателното поле, но бе спрян от Анатолий Трубин, който демонстрира отличен рефлекс. Час игра след началото на мача изстрел на Такефуса Кубо излетя в аут.

В 63-ата минута натискът на Реал Сосиедад даде резултат. Андер Баренечеа пусна прецизно подаване към Брайс Мендес, който стреля към средата на вратата и успя да се разпише за 0:1.

Четири минути след това Таке Кубо демонстрира невероятната си техника и от границата на наказателното поле нанесе елегантен удар, който срещна напречната греда. В 87-ата минута Бенфика бе близо до изравнителен гол, но Алекс Ремиро отказа Фредрик Аурснес.