Реал Сосиедад запази първото си място в Испания

Спорт
11:44 - 26 Октомври 2020
1082
Реал Сосиедад запази първото си място в Испания

Реал Сосиедад запази лидерската си позиция в Ла Лига, след като постигна категорична победа с 4:1 при домакинството на Уеска в мач от седмия кръг на испанския шампионат.

Съдията Диас де Мера свири дузпа в полза на домакините в 35-ата минута за игра на Пабло Мафео с ръка в наказателното поле на Уеска. Наказателният удар бе реализиран от Микел Оярсабал и Реал Сосиедад поведе в резултата с 1:0.

Уеска можеше да изравни резултата в 40-ата минута, но Алехандро Ремиро отрази опасния удар на Рафаел Мир Висенте.

Уеска успя да изравни в самото начало на второто полувреме. В 46-ата минута Хавиер Галан центрира в наказателното поле на баските, където Рафаел Мир Висенте с глава вкара топката във вратата на Алехандро Ремиро.

Реал Сосиедад веднага си върна инициативата в срещата и можеше да възстанови аванса си в мача още в 50-ата минута, когато Микел Оярсабал си отвори пространство в наказателното поле на гостите и стреля, но Андрес Фернандес спаси.

Реал Сосиедад отново излезе напред в резултата в 54-ата минута. Андони Горосабел центрира в наказателното поле на Уеска, където Микел Оярсабал засече топката с глава и я прати във вратата на Андрес Фернандес.

Баските продължиха да имат превъзходство в срещата и в 68-ата минута пред Александър Исак се откри страхотна възможност. Шведският нападател стреля, но Андрес Фернандес успя да се намеси и да спаси.

Реал Сосиедад поведе с 3:1 в 69-ата минута. Давид Силва се измъкна между двама играчи на Уеска и пусна към Порту, който от малък ъгъл успя да вкара във врата на неубедителния Фернандес.

Реал Сосиедад отбеляза четвърти гол в 75-ата минута. Давид Силва направи своята втора асистенция в срещата. Той със страхотен пас изведе Александър Исак зад гърба на отбраната на Уеска. Шведът бе сам срещу Фернандес и буквално го разстреля, като не му остави никакви шансове, правейки резултата 4:1.

Реал Сосиедад можеше да вкара и пети гол в 88-ата минута, но Аритс Елустондо направи много сериозен пропуск пред вратата на Фернандес.

Гол на Уеска не бе зачетен в добавеното време на срещата, след като ситуацията бе разгледана с ВАР.

С тази победа Реал Сосиедад е лидер в класирането с 14 точки, а Уеска продължава да няма победа от началото на сезона и заема седемнадесето място с 5 точки.