Рецидивист в Lupa.bg: Мая Ма пак не плаща тока (ДОКУМЕНТ)

Лидерката на „Изправи се, БГ” отново виси с пари, този път 36,80 лв.

Личности
16:05 - 17 Октомври 2022
6206
Рецидивист в Lupa.bg: Мая Ма пак не плаща тока (ДОКУМЕНТ)

Мая Манолова е истински рецидивист в неплащането на сметки за ток. Лидерката на „Изправи се, БГ” е пред поредното спиране на електрозахранването за своя апартамент на софийската улица „Русалийски проход” №1, възмути се източник на Lupa.bg от обкръжението на кюстендилката.

Сега се оказва, че Мая Ма не е платила „страшната” сметка от 36,80 лв., която дължи на ЕРП-то „Електрохолд”.

Документът, изпратен до Lupa.bg, потвърждава, че Манолова за пореден път е нередовен платец. Само преди няколко месеца русата фурия отново беше пред опасността да стои на тъмно заради борч към ЧЕЗ, което се преименува на „Електрохолд”.

Ето какво пише в документа, изпратен от ЕРП-то:

Уведомяваме Ви, че към 17.10.2022 г. по клиентски номер 310230476168 има просрочено задължение към „Електрохолд Продажби" EАД за доставена електрическа енергия и мрежови услуги, в размер на 36,80 лв.

Освен посочената главница е дължима и неустойка за забавено плащане в размер на законна лихва, съгласно чл. 35 от Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия на „ЧЕЗ Електро България“ АД, която се калкулира от деня на забавата, до датата на плащане.

Уведомяваме Ви, че на основание чл.123 от Закона за енергетиката и във връзка с чл. 42 от Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия за просрочените задължения, които не са предмет на висящ съдебен спор ще бъде подадено искане до оператора на електроразпределителната мрежа за преустановяване на електрозахранването на обекта/обектите по посочения по-горе клиентски номер.

Обръщаме внимание, че следва да погасите всички дължими суми към датата на плащането.