Редакторът на „Vogue“ се извини на чернокожите си служители

Стил
16:15 - 11 Юни 2020
2453
Редакторът на „Vogue“ се извини на чернокожите си служители

Убийството на Джордж Флойд преди повече от седмица предизвика вълна от протести по целия свят. Към обикновените жители се присъединиха и много звезди, които протестират на живо и в социалните мрежи. Така се появи и хаштагът #BlackoutTuesday, който накара много компании да спрат работа за един ден в подкрепа на афроамериканската общност.

Много от известните личности си публикуваха черни квадрати, с които искаха да привлекат вниманието на феновете си към различни организации, които се грижат за правата на чернокожите

Сега, един от най-влиятелните хора в модната индустрия, също се включва в движението „Black Lives Matter“. Става въпрос за Ана Уинтур, която е главен редактор на модната библия „Vogue“ и много пъти е поставяла на кориците си чернокожи модели. Но Уинтур се извинява за това, че не е подкрепяла достатъчно афроамериканските си служители.Тя е изпратила имейл на целия си персонал, в който заявява, че иска да изрази емпатия към всички, които изпитват тъга, болка и гняв.

„Искам да се обърна към чернокожите в нашия екип, мога само да си представя как ви се отразяват тези дни“. Редакторката допълни, че расизмът не е от днес, а проблем, който продължава с години. Затова тя иска да промени това.

Уинтур, която застава начело на „Vogue“ през 1988 година, признава, че през годините списанието не е подкрепяло достатъчно писатели, редактори, фотографи, дизайнери и други създатели от афроамерикански произход. „Правили сме грешка, когато сме публикували истории, които са били нетолерантни и са причинявали болка. Поемам цялата отговорност за всичко това“. 

Тя добави, че в компанията има много малко чернокожи служители, на които със сигурност не им е било лесно да се докажат.

 „Знам, че думите ми не са достатъчни, но повярвайте, че ще бъдем по-добри и ще чуваме вашите гласове в бъдеще“.

Редакторката заяви, че ще организира срещи между служителите, в които да се обсъдят тези проблеми.