Рейнджърс задържа Стиви Джи до 2024-та на "Айброкс"

Бившият капитан на Ливърпул и Англия се наслаждава на добър период в гранда от Глазгоу

Спорт
17:35 - 13 Декември 2019
2119
Рейнджърс задържа Стиви Джи до 2024-та на "Айброкс"

Стивън Джерард допълни с нови две години актуалния си контракт с шотландския Рейнджърс и ще остане на „Айброкс” до 2024-та година. Бившият капитан на Ливърпул и Англия се наслаждава на добър период в гранда от Глазгоу, след като започна работата си в тима през лятото на 2018-а година.

През последния сезон тимът записа най-големия си точков актив, след като се завърна в елита на Шотландия, а в четвъртък Рейнджърс подпечата визите си за елиминациите в Лига Европа. Нещо, което не бе ставало от сезон 2010/11.

„Изключително съм щастлив от факта, че удължих контракта си с този фантастичен отбор. Когато собственикът Дейв Кинг ме попита за възможността искам ли да удължа договора си с клуба, решението бе взето лесно, защото се чувствам щастлив и усещам, че градим нещо специално в клуба. Искам да благодаря на борда, че застава зад мен и ми дава време, което е много важно. Благодаря и на феновете на Рейнджърс, които ни дават изключителната си подкрепа през всички моменти, откак съм тук”, коментира легендата на Ливърпул пред сайта на водения от него сега отбор.

Кинг поздрави Джерард след подписа му. „От момента, в който срещна Стивън, знаех, че той е правилният човек за нас и ще помогне на отбора да се движи в правилната посока. Той има класно мислене и е нещото, което искаме при нас. Вярвам, че успехите ще го сполетят и съм щастлив от новия му контракт с Рейнджърс”.

Целият щаб на Джерард – Гари МакАлистър, Майкъл Бийл, Том Кълшоу, Колин Стюърт, Джордан Милсъм, Марк Уолкър, Скот Мейсън и Греъм Стивънсън, също удължиха своите договори със „сините”.

Снимки: rangers.co.uk