Рекорд на Кейн спря Сити

Тотнъм беше блестящ в исторически мач за капитана на Англия

Спорт
08:10 - 06 Февруари 2023
1414
Рекорд на Кейн спря Сити

Тотнъм изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона и победи шампиона Манчестър Сити с 1:0. Единственото попадения в изключително вълнуващия двубой реализира Хари Кейн в 15-ата минута. С него той стана рекордьор по голове за Тотнъм и отбеляза гол номер 200 във Висшата лига.

Три минути преди края на редовното време Кристиан Ромеро получи втори жълт картон, но домакините запазиха преднината си.

Това бе пето гостуване на "гражданите" на "Тотнъм Хоспър Стейдиъм" и все още те са без гол на този стадион, като за пети път си тръгнаха победени. Днешната загуба не позволи на тима на Пеп Гуардиола да се възползва от грешката на Арсенал и неговият отбор остана на пет точки от "артилеристите", които са с мач по-малко.

Тотнъм продължаваше да действа блестящо в защита и в последната част на двубой. Хьойберг беше навсякъде по терена, а Емерсон Роял също изигра изключителен мач. Три минути преди края на редовното време Ромеро бе изгонен. Той получи втори жълт картон за нарушение срещу Грийлиш, който за пореден път не оправда очакванията. Това не попречи на "шпорите" да се справят с финалния натиск на Ман Сити и отпразнуват победата, която ги доближи до топ 4.