Рекорден брой издателства на „Алея на книгата“ – София 2019

Шатрите са почти построени и очакват своите посетители от 10-и септември на бул. “Витоша”

Новини
18:33 - 08 Септември 2019
2409
Рекорден брой издателства на „Алея на книгата“ – София 2019

Над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри в седмото издание на “Алея на книгата”, научи Lupa.bg. 

Шатрите на Алея на книгата - София са почти построени и очакват своите книги и посетители от 10-ти септември, вторник, на бул. “Витоша”.

Алеята е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се провежда с медийната подкрепа на „Аз чета“. В столицата белите шатри традиционно ще очакват читателите и приятелите на книгите в пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя, 15 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Официалното откриване ще се проведе на 10 септември от 17:00 ч. в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“. Там гостите на Алеята ще могат да гледат богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.