Рекордьорът Хьойлунд

Датският нападател на Манчестър Юнайтед започна да разкрива потенциала си

Топ
14:57 - 28 Февруари 2024
1477
Рекордьорът Хьойлунд

Расмус Хьойлунд се нареди в престижна компания, включваща някои легенди на Манчестър Юнайтед, след като се разписа в шест последователни мача във Висшата лига. Е, не успя в последния срещу Фулъм (1:2), но го стори преди това.

Нападателят на "червените дяволи" се превърна в най-младия играч, отбелязал гол в шест поредни мача от Висшата лига, след като откри резултата си срещу Лутън Таун.

Поредицата му от голове започна с прекрасно попадение срещу Астън Вила на Боксинг Дей, когато хората на Ерик тен Хаг се наложиха с 2:0 и победиха "виланите" с 3:2.

След като пропусна поражението от Нотингам Форест поради заболяване, последваха нови попадения срещу Тотнъм, Уулвс и Уест Хем, с които бившият играч на Аталанта увеличи броя на попаденията си на 10 за сезона.

Вкарването на Хари Магуайър на "Вила Парк" означаваше, че той е направил пет от пет попадения по-миналата неделя, когато Юнайтед се забави и постигна още една впечатляваща победа.

В мача с "шапкарите", Расмус не сгреши, като наказа вратаря на Лутън Томас Камински, след като се възползва от ранна грешка на Амари Бел.

Датчанинът се нуждаеше от само 37 секунди, за да открие резултата - най-бързият гол на Юнайтед във Висшата лига като гост - и даде тон на забавната първа част в Бедфордшър.

Само две седмици след 21-ия си рожден ден Хойлунд изпревари полузащитника на Нюкасъл Юнайтед Джо Уилок, за да стане най-младият играч, отбелязал гол в половин дузина поредни мача.

Уилок беше на 21 години и 272 дни, когато започна горещата си серия за "свраките", малко след като подписа от Арсенал.

Любимецът на феновете Рууд ван Нистелрой се прочу с това, че в периода от март до август 2003 г. вкара 10 поредни гола за Юнайтед, но през ноември 2015 г. Джейми Варди подобри рекорда му с 11 поредни гола.

Другите нападатели Ерик Кантона и Кристиано Роналдо също успяха да направят по шест, съответно между март и април 1996 г. и март и април 2008 г. Хьойлунд е едва четвъртият "червен", който успява да постигне това постижение, и скоро добави още един гол, като блестящо засече с гърди удар на Алехандро Гарначо, за да изведе червените за напред с 2:0.

Датчанинът има и най-дългата серия от голове на Манчестър Юнайтед след първия престой на Кристиано Роналдо в клуба. Маркъс Рашфорд успя да вкара пет поредни попадения през януари и февруари 2023 г., но Хойлунд е първият играч на Юнайтед, който бележи в шест поредни мача в лигата след Роналдо през 2008 г.

В списъка на най-младите играчи, които са отбелязвали голове във Висшата лига, Хьойлунд се присъединява към група от високопоставени имена.

Първите играчи, чиито голове са влезли в сила на млада възраст - Джеймс Вон и Дани Кадамарети, не успяха да надградят ранните си обещания с Евертън, докато Джеймс Милнър, който вкара в мачовете на Лийдс като 16-годишен, има дълга и успешна кариера в топ първенството, но рядко като плодотворен стрелец.

Освен трите мача на Кадамартери, останалите имена в списъка са на елитни нападатели в лигата - като започнем от Роби Фаулър, който вкара в четири поредни мача за Ливърпул като 19-годишен.

Никола Анелка вкарва в пети пореден мач за Арсенал през 1998 г. на възраст 19 години и 239 дни, като разликата във възрастта на Хьойлунд е повече от година.

Уилок все още държи рекорда от седем мача, докато Даниел Стъридж се разписа в осем поредни мача за Ливърпул през 2014 г. на 24-годишна възраст.

Нито един футболист не е имал поредица от девет мача, което означава, че Рууд ван Нистелрой държи този рекорд, както и десетте срещи на 27 години, докато Джейми Варди беше на 28 години, когато постави рекордната серия от 11 мача за Лестър през сезона 2015-16, когато спечели титлата.