Рен зашлеви 4 пъти Лион, Неймар и Мбапе се развихриха за ПСЖ

Спорт
11:51 - 08 Ноември 2021
1550
Рен зашлеви 4 пъти Лион, Неймар и Мбапе се развихриха за ПСЖ

Рен изигра най-силния си мач от началото на сезона и срази с 4:1 Лион в последен мач от 13-ия кръг на Лига 1. Преди почивката се разписа Гаетан Лаборд, а през второто полувреме два гола на Адриан Труфер и един на Хамари Траоре изковаха убедителния успех на домакините. За Лион се разписа Лукас Пакета от дузпа в добавеното време.

Рен беше в серия от 6 мача без загуба преди днешния сблъсък. Домакините притиснаха съперника от самото начало, но първият гол падна чак в 45-ата минута. Тогава Бенжамен Буриго центрира от корнер, а Лаборд надскочи бранителите на Лион и насочи топката в мрежата.

В 51-ата минута Ловро Майер пусна перфектен пас към Лаборд, който опита ножичен удар, но не уцели добре топката. тя обаче отиде на крака на Траоре и малиецът покачи на 2:0.

Четвърт час преди края Труфер вкара изключително странен гол. Футболистът на Рен влезе в наказателното поле, но загуби равновесие. Въпреки това, той успя да нанесе удар, който изненада Антони Лопеш и резултатът стана 3:0.

Кошмарът за гостите не спря дотук. В 83-ата минута Труфер бе намерен в наказателното поле и с левия крак заби топката във вратата на "хлапетата". Чак в добавеното време Лион намали с попадение на Пакета от дузпа.

В класирането Рен е на 5-о място с 22 точки, а Лион остана с 19 и заема 7-а позиция.

Килиан Мбапе и Неймар направиха истинска симфония за ПСЖ и вкараха общо 3 гола, но парижани потрепериха в последните минути при гостуването на Бордо за крайното 3:2.

Мачът по никакъв начин не предвещаваше такъв край, след като до 63-ата минута ПСЖ водеше с 3:0 и единствената въпросителна бе с колко кола ще спечелят гостуването си. Неймар отбеляза две попадения през първата част след пасове на Мбапе, а през второто полувреме самият Мбапе вкара трети гол.

В 78-ата минута Бордо върна едно попадение чрез Елис, а в даденото от рефера продължение Нианг се разписа за 2:3. Бордо направи още няколко атаки, но до сензационно изравняване не се стигна.

Първият гол в мача падна в 26-ата минута, когато добър прехвърлящ пас на Мбапе намери Неймар в наказателното поле, той овладя топката и стреля в долния ляв ъгъл за 0:1.

В 37-ата минута Мбапе можеше да вкара втори гол, но стражът на домакините спаси.

Все пак логичното се случи в 43-ата минута. Тогава Неймар и Мбапе направиха страхотна комбинация и двойно подаване, което завърши с прецизен шут на бразилеца, който удвои.

В 58-ата минута домакините можеха да намалят, но удар на Алберт Елис не намери вратата, след като бе спасен от Навас.

В 63-ата минута ПСЖ вкара и трети гол. Вайналдум пусна към Мбапе, който реализира един от най-лесните си голове в кариерата си.

Домакините не се предадоха и успяха да върнат цели две попадения. Първо в 78-ата минута Ясин Адли подаде към Алберт Елис, който демонстрира страхотна решителност и вкара в долния десен ъгъл.

В даденото от съдията продължение Джими Брианд подаде към М`Байе Нианг, който чукна топката във вратата за 2:3.

В следващите 2 минути домакините опитаха да изравнят, но не им се получи.

По-рано през деня шампионът Лил направи 1:1 при домакинството си на Анже, като завърши мача с човек по-малко.