Решено: Кмета подаде оставка! Мъри и Лудогорец се разминават

Цялото спортно-техническо ръководство на разградчани се оттегли след резила в Дания

Спорт
14:45 - 06 Октомври 2023
8955
Решено: Кмета подаде оставка! Мъри и Лудогорец се разминават

Цялото ръководство на Лудогорец и спортно-техническият щаб подадоха оставки след рекордната загуба от Нoрдселанд с 1:7 в четвъртък. Те са депозирани пред собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.

С този акт те поемат пълната отговорност за погрома в Дания, който е сред най-големите за тима в евротурнирите.

След снощния резил на Лудогорец веднага се заговори за треньорска смяна на Ивайло Петев. От известно време слуховете, които витаеха в нашето футболно пространство, бяха, че Станимир Стоилов скоро ще потегли към Разград и се чука удобен момент и издънка на Кмета, както наричат Петев.

След седемте гола, инкасирани от Нордселанд, Ивайло Петев заяви, че няма как да опише с думи срама, но не подаде оставка, както се очакваше. Явно решенията са се взели на родна земя, а сега ще трябва бързо да се намери заместник за ветровития пост в Разград, където се извъртяха вече няколко треньори в последните месеци.

Оказа се, че събития на Острова на Афродита форсират заминаването на Станимир Стоилов. Дисциплинарната комисия на кипърската федерация наказа за четири месеца треньора на АПОЕЛ Никозия Рикардо Са Пинто. Португалецът е санкциониран заради удара, който нанесе върху помощник-треньора на Анортозис след мача между двата отбора.

При това положение Са Пинто няма да остане на треньорския пост в АПОЕЛ и договорът му ще бъде прекратен преждевременно, което приближи още повече Станимир Стоилов до поста.

Разтрогването на договора на Са Пинто ще стане официално в понеделник. След това Мъри е очакван в Никозия, за да подпише договора си. Заедно с него ще пътува и помощникът му Цанко Цветанов. Има много малък шанс, при който Стоилов да подпише с "орлите" - финансовите условия, ако бъдат в пъти по-добри от тези в Кипър.