Ресторантът на Астор фалира, магът живее със 114 лева на месец

Ексклузивно
18:00 - 22 Октомври 2020
9664
Ресторантът на Астор фалира, магът живее със 114 лева на месец

Дори магията е безсилна срещу икономическата криза, вървяща ръка за ръка с пандемията от COVID-19. Великият илюзионист Астор се видя принуден да освободи почти целия персонал на ресторанта, който стопанисва от десетилетия, поради липса на клиенти, и на практика е хлопнал кепенците на заведението. Отваря го само по повод, когато някой си направи резервация за рожден ден, кръщене, или друго събитие.

Магът с нетърпение очаква да започне да получава гласуваната му през септември специална пенсия за заслуги към българската култура в размер на 700 лева, защото в момента държавата му дава смешните 114 лева на месец - по собствените му думи - "най-малката пенсия в света".

Все пак винаги усмихнатият арменец с рождено име Антраник Арабаджиян намира начин да се пошегува със ситуацията. Твърди, че поради кризата за първи път от незапомнени времена теглото му е паднало под 100 килограма, тъй като ги няма готвачите в ресторанта му, които постоянно да го изкушават с вкусотии.

След месец любимецът на поколения фенове на магическото изкуство навършва 77 години и очаква с нетърпение датата 18 ноември, когато ще ги отпразнува, защото намира особено окултно значение в числото 7. Планира напролет да организира международен фестивал за илюзионисти у нас, но се притеснява, че коронавирусът ще сложи кръст и на тези негови планове.