Ресторантьорите скочиха срещу Асен, излъгал за среща с тях

Браншът иска 9% ДДС, но не успяват да го кажат на финансовия министър

Новини
12:35 - 07 Ноември 2023
2648
Ресторантьорите скочиха срещу Асен, излъгал за среща с тях

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обвиниха Асен Василев в лъжа. Ресторантьорите посочват, че министърът на финансите подвеждал обществото за фантомни срещи с бранша, но които уж е била обсъждана ставката на ДДС за бранша.

Ресторантьорите посочват, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството са получили покана за среща с Асен Василев преди първия тур на местните избори. В позицията си те посочват, че са дали съгласие за такава среща, но изрично са пожелали тя да се проведе след балотажа, за да не се политизира.

СБЗ и БАЗ изтъкват, че не са получили отговор, но за сметка на това са научили от медиите, че са се срещали с министъра на финансите и дори са давали предложения. Ресторантьорите са категорични, че Асен Василев не се е срещал с националните представители на сектора.

Ресторантьорите адмирират запазването на 9% ДДС ставка за заведенията. Те поясняват, че това обаче не е идея на Асен Василев и тя не е била обсъждана със сектора.