Ретро: Емоционалният Деян Станкович

Спорт
17:36 - 06 Юли 2020
2337
Ретро: Емоционалният Деян Станкович

Днес се навършват 7 години от раздялата на Деян Станкович с италианския Интер. Сърбинът, който в момента е треньор на Цървена звезда, изкара 9 сезона при нерадзурите, за които записа 231 мача и отбеляза 29 гола.

Станкович премина в Интер от Лацио, където игра в продължение на 6 години.

С отбора на Интер 41-годишният халф постигна много - спечели титлата в Италия 5 пъти, четири пъти вдигна Купата на страната и още толкова Суперкупата. Със синьо-черната фланелка Станкович вдигна Шампионската лига и Световното клубно първенство през 2010-та.

Ето и обръщението на сърбина към тифозите:

"Скъпи фенове на нерадзурите, 

Пише ви вашият "Драго", изпълнен с емоции. Не зная дали бих могъл да намеря верните думи, за да ви кажа "довиждане" и да ви благодаря за всичко, което ми дадохте - за вашата привързаност, вашето доверие и честност. 

Последните 10 години бяха най-добрите в моя живот. Израснах и като човек, и с огромна радост, като играч. 

Моето семейство и аз искаме да благодарим на фамилия Морати. Искам да спомена специално моя Президент. Той ми даде възможността да нося фланелката на Интер и за мен бе изключително щастие и чест да играя с нея и да спечеля с нея всичко възможно. 

С толкова много хора ми беше приятно да работя и общувам, бих искал да кажа "довиждане" на всички с това писмо, с тези думи, гледайки ви в очите. Искам да знаете, че оставате завинаги в сърцето ми, въпреки че не мога да изредя имената на всички ви. 

Никога няма да забравя деня, в който се присъединих към клуба и първата ми пресконференция с почетния президент Джачинто Факети, една прекрасна личност във всяко отношение. Снимката ми от този ден е един от най-ценните ми спомени. Това бе денят, в който започна животът ми на играч на "нерадзурите". 

Мисълта, че повече няма да облека фланелката на Интер изпълва очите ми със сълзи, но аз винаги съм бил искрен и тези сълзи са истински. За съжаление, в живота идва момент, когато трябва да продължиш напред. Тези от вас, които ме познават, знаят, че си вземам довиждане с вас с голяма гордост и решителност - нещо, което винаги съм се опитвал да показвам като мъж и футболист. 

През времето, в което бях в Милано, играх заедно с великолепни футболисти и преди всичко - прекрасни хора. Трудно ми е да намеря думи, за да благодаря на всички тях.

"За мен бе чест да нося тези цветове и те завинаги ще останат в моята кожа. Никога няма да ги изтрия. Никой не може да ги изтрие. 

От цялото ми сърце, 

Деян Станкович".