Ревът на Тигъра подлуди света (ГАЛЕРИЯ)

Нещо за четене
14:09 - 15 Април 2019 (обновена)
7786
Ревът на Тигъра подлуди света (ГАЛЕРИЯ)

3,954 дни - толкова трябваше да чака Тайгър Уудс, за да спечели 15-та си голяма победа в аристократичния голф.

11 години на голямо чакане, за да спечели първенство - през 2008 година триумфира на US Open.

В периода от 2008-ма до неделята на 14 април 2019 година кариерата и живота на голфъра - публичното му признание за изневяра и разпадането на брaка му, които му осигуриха принудителна почивка от спорта.

Бившият номер 1 се завърна по едно време, но тогава го налегнаха болки в гърба, довели по-късно и до операция. Мнозина помислиха, че психиката му ще съсипе кариерата му. През 2017 година той беше арестуван за шофиране в нетрезво състояние.

Сега Тайгър спечели за първи път в Огъста от 2005-та насам. Това беше неговият пети "Мастърс" турнир.

Облечен в червена фланелка по време на 83-то издание на "Мастърс"-а в Огъста, американецът обра овациите, а след това облече зеленото сако.

Този триумф отприщи куп емоции в различни спортисти и политици.

Точно преди две години, през април 2017-та, 43-годишният Уудс претърпя операция на гърба - една от четирите на тази част от тялото му.

Спортният свят...

Шампионката от 23 издания на Големия шлем в женския тенис - Серина Уилиямс, която също се бореше с различни контузии по време на своята кариера и два пъти се претърпя с белодробна емболия, го подкрепи: "Велико!"

"Буквално целият съм облян в сълзи, това е величие, което не подхожда на никой друг" - написа фен на голфъра в Туитър. - Знаейки за всичко, през което сте преминал и да се върнете и да направите това днес!? Уау! Милион поздравления! Толкова съм вдъхновен от вас!"

Шесткратият участник в Мача на звездите в НБА - Стеф Къри, който е лидерът на Голдън Стейт Уориърс, нарече победата на Уудс "най-голямото завръщане в историята на спорта" и попита: "Можеш ли да задържиш тези пет сака веднъж завинаги?", имайки предвид зеленото сако, което се връчва на победителите от турнири от сериите "Мастърс".

Бившият състезател на баскетболния Лос Анджелис Лейкърс - Коби Брайънт, беше лаконичен с поста си в Туитър: "Тигър" и аплодисменти, гарнирани с "#masters2019".

Друга бивша звезда от НБА - Меджик Джонсън, постна: "Ревът на Тигъра се върна", докато легендарният Том Брейди, който през февруари спечели за шести път надпреварата по американски футбол Супербоул, попита: "Колко още надпревара с цифрите трябва да имам, за да достигна кота 15?"

Футболистът на Реал Мадрид и националния отбор на Уелс - Гарет Бейл, написа: "Невероятно! Най-великият! Тайгър Уудс - шампионът!"

И сега мнението на тези, които бяха залепени пред телевизорите в този исторически момент.

Бившият президент на САЩ - Барак Обама, който понякога играеше голф с Уудс в свободното си време, отдаде почит на решителността му в последните няколко години.

"Да се завърнеш и да спечелиш "Мастърс"-а след всички спадове и възходи, е свидетелство за превъзходство. Фантастично завръщане, Тайгър!", поздрави Обама.

Настоящият глава на Америка - Доналд Тръмп, който не пропуска възможност да се изяви в Туитър, сподели, че се възхищава на хората, които могат да бъдат под напрежение и да печелят. "Какво фантастично завръщане в живота на един превъзходен човек!", отбеляза президентът на САЩ.

Водещият на коментарно студио в английската ВВС и бивш английски национал - Гари Линекер, който е голмайстор от Световното първенство по футбол през 1990 година, написа:

"Велико? Същото толкова, колкото и спечелената от Лестър титла на Англия през 2016 година. Това е огромен успех. Ще използвам фраза, която преди я бях чул от Тайгър: "О, Боже мой! Уау! Ще видя ли нещо подобно през живота си пак?" Именно завръщането на Уудс е второто най-велико нещо в спорта, което съм видял - след титлата на Лестър".

Бившата номер 1 в женския тенис - Крис Евърт, сподели: "Тайгър ни показа нагледно, че винаги можеш да се завърнеш в спорта и в живота, ако работиш много".

Австралийският актьор Хю Джакман също следеше състезанието в Огъста. "Какво завръщане! Поздравления за победата, Тайгър!"

Бившият треньор на Тайгър Уудс - Бъч Хармън, заяви пред Скай спортс, че никога досега не е виждал такава емоция от него. "Той беше смирен от собствените си грешки - той сам си помогна, на себе си и на тялото си. Не мога да не бъда щастлив за него и семейството му".

Фил Микълсън - дългогодишният съперник на Уудс на тревата: "Толкова съм впечатлен от представянето му и същевременно съм толкова щастлив, че спечели още едно зелено сако. Наистина специален ден, който ще влезе в историята".

Първият, който се втурна и прегърна Тайгър Уудс за успеха, беше синът му Чарли. Така, както преди 22 години баща му - Ърл, прегърна Тайгър при първата му спечелена титла.