Ревизоро предал ВМРО, минал към ГЕРБ

Политика
11:35 - 12 Юни 2020
8506
Ревизоро предал ВМРО, минал към ГЕРБ

Тежък раздор е настъпил между министъра на околната среда и водите Емил Димитров и вицепремиера Красимир Каракачанов, довериха пред Lupa.bg техни колеги от Министерски съвет. Отношенията между двамата рухнали окончателно, след като Ревизоро загърбил лоялността към ВМРО и се присламчил към редиците на ГЕРБ.

Това вбесило Каракачанов, защото Емил Димитров стана депутат именно от листата на ВМРО. А след скандала с Нено Димов, когато креслото в екоминистерството се оваканти, Каракачанов лансира пред премиера Бойко Борисов именно Ревизоро за министър на околната среда и водите.

Ревизоро обаче се почувствал по-уютно в обкръжението на Борисов и без никакви скрупули обърнал гръб на колегите си от ВМРО, въпреки че точно те му осигуриха трамплина към министерския пост. Според слуховете везните в полза на ГЕРБ наклонило и обещанието да получи избираемо място в листата за предстоящите парламентарни избори във Варна или Бургас. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бил толкова ядосан заради безпринципното поведение на Емил Димитров, че почти престанал да му говори. Комуникацията между двамата била доста хладна и само по делови въпроси. 

Биографията на Емил Димитров е показателна, че партийните лупинги за него не са прецедент. След престоя си като директор на Агенция "Митници" от 2001 г. до 2002 г., през 2005 г. той aкocтирa в лиcтaтa нa БCП-Плeвeн кaтo кaндидaт зa нaрoдeн прeдcтaвитeл. Тъй като е чак на 14-то място обаче, не успява да се пребори за място в парламента. За сметка на това на последните парламентарни избори намира място в лиcтaтa нa Пaтриoтичния Фрoнт и този път се приземява на депутатската скамейка.