Ревизоро : Властите обуха тенекиени гащи и се презастраховаха

Някой да е драснал клечката – камерата е изгоряла, няма записи, коментира бившият екоминистър

Новини
16:58 - 27 Юли 2024
1807
Ревизоро: Властите обуха тенекиени гащи и се презастраховаха

Вятърът веднага е отнесъл облака, няма опасност за хората. И аз съм се сблъсквал с такъв случай – при отравяне на животни край Димитровград. Сега видях едно желание за презастраховане – обуха тенекиените гащи. Да изселим цялото село, за всеки случай. Презастраховането, престараването е проблем. Това заяви бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоропо НОВА.

„Този склад е нов, направен по съвременните изисквания. Какво се е съхранявало вътре – можем само да гадаем. Допускам, че има разрешение само за фойерверки, но нищо чудно полицията да е отнесла нещо друго там. „Тротилов еквивалент” – я кажете колко тротилов еквивалент има една обикновена бензиностанция?”, подчерта той.

„Случи се един нещастен случай, има загинали. Приемете обаче, че всичко е изгоряло. И някой да е драснал клечката – камерата е изгоряла, няма записи”, каза още той.

На въпрос има ли опасност от водна криза у нас, той подчерта: „Имаме язовири, които могат да изкарат година и половина без капка дъжд. Жребчево, Копринка и други – пуснахме и подарихме водата на тези, които правят ток и на разни други. Дано нямаме международни скандали. В Перник умишлено се източва водата, за да се прави ремонт на сухо, но не отчитат, че няма да има дъжд. Ако няма дъжд, догодина ще е ад. Арда и Тунджа се източват умишлено.”