Революционно! Всички клубове в МЛС се ангажират със заплатата на Меси, за да рита в Щатите

Спорт
14:41 - 28 Март 2023
1361
Революционно! Всички клубове в МЛС се ангажират със заплатата на Меси, за да рита в Щатите

Клубовете от американската МЛС са измислили много любопитен план, с който да доведат суперзвездата Лионел Меси. Основната идея всеки отбор в първенството да плаща част от заплатата на аржентинската легенда. Договорът на 35-годишния Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото, въпреки че има опция за удължаването му с една година, и се очаква да има огромна борба за подписа му след края на сезона, ако реши да напусне „Парк де Пренс“.

Но клубовете от МЛС са обсъдили уникалната структура, която би довела всеки един от най-великите играчи на всички времена в Съединените щати, докато страната се подготвя за домакинството на Световното първенство през 2026 година. Според плана, всичките 29 отбора ще се ангажират да финансират процент от заплатата на Меси. В момента той печели по повече от над милион евро на седмица, преди да бъде облаган с данъци, пишат френските медии.

Предложението беше обсъдено на среща на клубните ръководители през месец февруари, а каталунското издание Sport пише, че присъствието на Меси в МЛС ще донесе огромни търговски ползи за всеки отбор. МЛС наскоро потвърди невероятната сделка с Apple+ TV на стойност 2,5 милиарда долара за следващото десетилетие и има отделна вътрешна сделка с Fox Sports.

И все пак, ако такова предложение стане реалност, ще възникнат много въпроси. Един, от които, ще бъде за феърплея в първенството, когато всеки отбор, срещу който се изправя Меси, ще финансира частично заплатата му. ФИФА също може да се окаже, че няма адекватно решение на подобно споразумение.

Независимо от плана на МЛС, източници сочат, че Меси предпочита да остане в Европа. Аржентинецът не говори относно бъдещето си, но последният провал на ПСЖ в Шампионската лига може да го накара да преосмисли плановете си. Той има 17 гола и 17 асистенции за френския гранд досега през сезона.

ПСЖ вече предложи нов договор на Меси, докато Барселона има желание да го върне на „Камп Ноу“, въпреки че в момента изглежда финансово невъзможно. Италианските медии също пишат, че Интер има желание да подпише със световния шампион. Аржентинецът е свързван пък с отбора на Интер Маями зад Океана, където един от собствениците е Дейвид Бекъм.