Революция! Заради COVID-19 църквата се премести във Фейсбук

Излъчват за първи път в социалните мрежи божествените литургии в „Св. Александър Невски"

Новини
18:05 - 14 Март 2020
5029
Революция! Заради COVID-19 църквата се премести във Фейсбук

Божествените литургии в „Св. Александър Невски" ще се излъчват на живо на страницата на Светия Синод във Фейсбук, обявиха оттам с нарочно съобщение до медиите.

"Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и въведеното извънредно положение, от утре 15 март, 2-ра Неделя на Великия пост - Св. Григорий Палама, Божествените литургии в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъдат излъчвани на живо от 09:30 ч. на официалната страница на Св. Синод във Фейсбук - https://bit.ly/33i5xYT " се казва в съобщение на Светия Синод.

Освен от Патриаршеската катедрала, пряко излъчване ще има от 08:00 ч. по Пловдивската православна телевизия и от 09:00 ч. по БНТ 2., се казва в обявлението на Светия синод.

"Революционното" решение идва само дни след като мнозина призоваха да бъдат затворени църковните храмове като потенциални опасни места заради струпването на предимно възрастни миряни. Преди това пък от Софийската митрополия спуснаха разпореждане до поповете богослуженията да не се прекъсват заради коронавируса.