Резервата Варди посече Арсенал насред Лондон

Спорт
11:40 - 26 Октомври 2020
2377
Резервата Варди посече Арсенал насред Лондон

Лестър постигна важна победа в един от най-очакваните сблъсъци от шестия кръг на Висшата лига. Лисиците спечелиха гостуването си на Арсенал с 1:0 след късно попадение на Джейми Варди.

Интензивността на срещата стана факт още във 2-та минута на двубоя, след като Джеймс Мадисън опита да прехвърли Бернд Лено, който бе излязъл извън очертанията на вратата си, но ударът не улучи целта.

Две минути по-късно Александър Лаказет изведе Арсенал напред в резултата, но попадението му не бе зачетено, след като страничният рефер вдигна флага си за засада на Пиер-Емерик Обамеянг, който докосна топката преди тя да влезе в мрежата.

В 20-та минута "артилеристите" организираха добра атака, при която Лаказет с добро подаване намери Букайо Сака, след което младият английски полузащитник стреля, но не затрудни особено Каспер Шмайхел.

Осем минути след това Кийрън Тиърни проби отляво и центрира топката към Лаказет, но френският нападател не съумя да нанесе удар.

В 54-та минута Мадисън изглеждаше, че е отправил опасен удар, но топката срещна главата на защитник на домакините и излезе в корнер.

Малко след това се откри най-добрият шанс за гол пред Арсенал. Обамеянг центрира отляво, а в наказателното поле бе Ектор Бейерин, който стреля от воле, но Шмайхел показа класата си и отрази удара му.

Лисиците наказаха този пропуск десет минути преди края на срещата с гол на Джейми Варди. Влезлият като резерва Ченгиз Юндер бе изведен по чудесен начин, след което намери Варди съвсем сам от лявата страна на атаката, а нападателят със страхотно изпълнение вкара за 1:0.

В добавеното време на двубоя Варди отново бе изведен зад отбраната на Арсенал, като можеше да отбележи втория си гол, с което да сложи точка на спора, но Лено запази надеждата на „топчиите“ жива. В крайна сметка това не се оказа достатъчно и Арсенал изпусна ценни три точки у дома.

По този начин Лестър влезе в топ 4 с актив от 12 точки, докато Арсенал вече заема 10-ата позиция с 9.