Резервите на Ливърпул паднаха

Спорт
11:42 - 15 Декември 2023
1455
Резервите на Ливърпул паднаха

Роял Юнион победи Ливърпул с 2:1 в мач от група "Е" на Лига Европа. Успехът донесе на белгийския отбор третата позиция и тимът ще играе в Лигата на конференциите напролет.

Попадения на Мохамед Амура и Камерън Пуертас донесоха престижната победа за Роял Юнион, въпреки че мърсисайдци бяха без голяма част от звездите си. Голът за Ливърпул бе дело на Джаръл Куанса.

В 17-ата минута белгийците можеха да открият резултата. Мохамед Амура се озова на добра позиция, но Каомин Келехър показа отличен рефлекс, за да избие топката в ъглов удар.

16 минути по-късно домакините поведоха. Амура се измъкна от засадата и напредна. Офанзивният футболист преодоля Келехър, който докосна топката, но не успя да я избие от краката на Амура, който след това вкара на празна врата.

В 39-ата минута Ливърпул успя да изравни. Къртис Джоунс изпълни корнер и топката попадна в Джаръл Куанса, който с хубав изстрел не остави шансове на Антъни Морис.

Четири минути след това Камерън Пуертас върна преднината на Роял Юнион след грешка на Келехър, който не покри добре близкия си ъгъл.

17 минути след началото на второто полувреме белгийците отбелязаха трети гол след хубав изстрел на Пуертас. Попадението обаче бе отменено заради игра с ръка в хода на атаката.

В 72-ата минута Амура пробва късмета си от границата на наказателното поле, но вратарят на мърсисайдци се намеси.

Една минута преди изтичането на редовното време Денис Екерт Айенса отправи удар извън наказателното поле, но Келехър отново бе на точното място.

В самия край на двубоя Ливърпул можеше да изравни, но изстрел на Харви Елиът от малък ъгъл бе спасен от Морис.

В другия мач от групата Тулуза победи трудно ЛАСК с 2:1 като гост. Френският отбор поведе в 54-ата минута с гол на Далинга, но само седем минути по-късно Марин Любичич възстанови паритета. Победният гол падна в 83-ата минута и бе дело на Габриел Суасо.

Ливърпул спечели групата с 12 точки. Тулуза завърши на второто място с един пункт по-малко от мърсисайдци. Роял Юнион е с 8 точки, а ЛАСК с едва 3.