Режат шоково приема на икономисти

С 60% се намаляват студентите в професионалното направление „Икономика”

Новини
13:15 - 25 Април 2019
1520
Режат шоково приема на икономисти

С 60 процента беше намален приемът на студенти в професионалното направление "Икономика", спрямо приема през 2015 г. Това стана вчера, след като на Министерския съвет беше предложен и приет приемът на студенти за новата 2019/2020 учебна година, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той заедно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на регионалното развитие - Владислав Горанов и Петя Аврамова, разгледаха строителството на новия учебен корпус на УНСС.

Приемът в професионалното направление "Икономика" е "нулиран" в шест или седем държавни висши училища, като най-малко е намалението в УНСС, защото правим намалението въз основа на комплексната оценка за качеството на обучението и научните изследвания, и за реализацията на завършилите студенти. В УНСС показателите за реализация, за научна дейност и за акредитация са по-високи от другите висши училища, обучаващи в професионалното направление "Икономика", обясни министър Вълчев. Той уточни, че въпреки това и в УНСС приемът е намален с над 20 процента спрямо 2015 г. 

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посетиха Университета за национално и световно стопанство, където проведоха среща с ръководството на университета.

Снимка: БТА