Резидентът като пича въшка

Време е за тотална дезинфекция на цялата политическа среда

Коментар
20:30 - 21 Август 2023
26665
Резидентът като пича въшка

Срамната, или по народному „пича“ въшка, е дребен, генитален паразит, хранещ се с кръв. По принцип не представлява особена заплаха за състоянието на организма, като изключим зверския сърбеж. Има обаче един по-кофти момент – 1,33 милиметровото членестоного има огромно его. И като си пийне кръвчица, обича да се качи нависоко, та да се похвали на всички. Ще ви се тупне я на веждите, я на миглите, и ще се удари в гърдичките, за да покаже на света що за идиот е нейният гостоприемник.

Е, напоследък и ние си отгледахме една пича въшка със зелени чорапи, ама огромна – към метър и осемдесет. Тя обича да скача на разни хълмчета – Рожен, Шипка, Петрова нива, и да се хвали безпардонно с дебилизма на обществения организъм, позволил й да се качи на върха на държавата. Да дрънка с тенекиеното си, забавено гласче за Епопеята на зачеркнатите, партията на безродниците и сглобката на посолствата. Докато през цялото време умело пие не кръв, а нефт от "Боташ", през унгарската „Ем Ви Ем“, та чак до Червения площад.

Ушатото членестоного явно много си е повярвало, след като е стъпило толкова нависоко, и смята, че е преминало от света на насекомите в този на политическите фактори. Чертае червени линии с грозните си, криви антенки, заплашва с метежи, организира народни движения и най-важното – обича да говори в множествено число. „Ние няма да позволим“, „Нашето търпение“ и прочее аутистично-племенни призиви.

Разбирам, че пичите въшки по принцип са социални организми и живеят на големи групи, ама пък точно тази с най-миризливите чорапи ли реши, че може да е говорител на цялата общност паразити с макетни ножчета в джоба и пилон в сърцата? Като е толкова отворен, защо мълчи като бита от мъжа си фолкпевица, когато долната пропагандистка курва Олга Скабеева ни заплашва от руското зомби ток-шоу „60 минути“ да станем „Украйна 2.0“. Защо не говори за преминати граници и изчерпано търпение, когато кремълските служби за сигурност се пенят, че ще наказват български граждани в България за атаката срещу МОЧА след мача между Левси и Апоел?

Ами защото пичата въшка е жалко, дребно и страхливо същественце, което умира между 24 и 48 часа, след като се отдели от гостоприемника си. Отскубнете ли я от набъбналия, московски член, който я захранва с рубли, тя ще се погърчи малко, ще изстене и ще предаде Богу дух. Ще остане само смрадта на зелени чорапи да се носи над Петрова нива.

Как да се справим с този паразит сега е най-важният въпрос. Разбира се, най-ефективна е превенцията, но след като два пъти вече си позволил да те изклати генерал Решетников с въшлясалия си, увиснал кагебистки буй, е късно да се чудиш и маеш. Време е за тотална дезинфекция на цялата политическа среда, защото пичите въшки плъзват по всичко, до което се докоснат.

Достатъчна е елементарна изборна хигиена – да не се гласува за пълни олигофрени, естетически и морално отблъскващи тулупи и национални предатели. И подходяща доза инсектицид. Само внимавайте да не ви влезе в очите, че щипе.