Резил! Пропадна новата магистрала за Сърбия за 120 млн. лева

Новини
14:31 - 14 Юни 2020
11190
Резил! Пропадна новата магистрала за Сърбия за 120 млн. лева

Нов резил с пътните строежи - участък от новата магистрала за Сърбия край Драгоман пропадна!

Пътят от София до Сърбия, който получи името магистрала "Европа", ще бъде изцяло завършен в края на юни 2022 г. Това поне е записано в договора, който Агенция "Пътна инфраструктура" подписа на 28 декември 2018-а с "ГБС - Инфраструктурно строителство" за проектиране и строителство на 17-километровия участък между Драгоман и Сливница. Стойността е 97.8 млн. лв. без ДДС, т.е, близо 120 милиона лева, които са осигурени изцяло от републиканския бюджет.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обаче веднага опроверга публикацията на информационния сайт balkanec.bg за проблеми на участък на автомагистрала „Европа” в началото на Лот 2 при Драгоман.

Няма пропадане на асфалтовата настилка на бъдещата автомагистрала „Европа”, в участъка Драгоман - Сливница, посочват от ведомството. Според АПИ показаната снимка е от временна връзка, която е направена в края на миналата година, за да се прехвърли трафика от общинския павиран път, по който се преминаваше заради изграждането на трасето.

Участъкът не е завършен, не е откриван, а е трасе, по което преминава трафикът при извършващи се строителни работи, посочват от пътната агенция.