Ричард поиска оставката на Зарица Динкова

Няма как да работим със сегашния министър, а ще чакаме по-добри времена, каза Алибегов

Новини
08:56 - 27 Юли 2023
2603
Ричард поиска оставката на Зарица Динкова

Заместник-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев определи упрвалението на държавата за туризма като отчайващо. Бюджетът на държавата не е направил нищо за туризма. Програмата на правителството е разписана в частта и за туризма, но е написана на коляно, без приоритизиране и със стилистични грешки, разкритикува Захариев в студиото на bTV. 

Мартин Захариева призова премиерът акад. Николай Денков да преосмисли политиката си в сектор „Туризъм“ и да поеме отговорност. „С този министър няма как да плуваме в една лодка“, каза Захариев. 

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов подкрепи думите на Захариева, че браншът нямало как да плува в една лодка с министъра ма туризма Зарица Динкова. Няма как да работим със сегашния министър, а ще чакаме по-добри времена, каза Алибегов, който е ядосан на министъра на туризма, че не е защитила интересите на ресторантьорите за 9% ДДС ставки. 

Междувременно, пред БНТ кметът на Балчик Николай Ангелов се оплака, че сезонът върви по-слабо и че за това влияние има и войната в Украйна. Той говори за взрива на язовир "Каховка" като фактор, наричайки събитието "слуха за Каховка" - може би визирайки опасенията замърсяването от случилото се в Украйна да дойде и по нашето Черноморие. Представител на туристическия бранш пък се оплака, че медиите трябвало да бъдат "по-дискретни", за да не се стига до въпроси дали сега браншът щял да търси държавна помощ.