Ричарлисон: По-добре да беше умрял близък, отколкото да отпаднем!

Нападателят на Тотнъм и Бразилия скандализира със сравнение за Мондиала

Спорт
12:30 - 17 Януари 2023
2123
Ричарлисон: По-добре да беше умрял близък, отколкото да отпаднем!

Бразилският футболен национал Ричарлисон заяви в интервю за американския спортен канал ESPN, че отпадането на "Селесао" от Хърватия на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Катар е било "по-лошо от загубата на член на семейството".  

Националният отбор на Бразилия спечели Група G и записа убедителна победа над Южна Корея с резултат 4:1 на осминафиналите, като беше считан за големия фаворит за спечелването на най-ценния трофей във футбола. Съдбата обаче не беше на същото мнение и приказката за южноамериканците приключи на четвъртфиналите с поражение от хърватите след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Последваха редица емоционални реакции, като Неймар, който в добавеното време даде преднина на бразилския отбор, бе видимо разтроен и плачеше, докато Лука Модрич и компания празнуваха продължаването си напред, благодарение на изравнителното попадение, дело на Бруно Петкович, което доведе до дузпите.

За 24-годишния Ричарлисон злополучното отпадане на "Селесао" от Световното първенство в Катар е било много трудно. Според футболиста, въпреки неприятната загуба, трябва да се гледа напред. Той изрази надежда, че тъй като все още е млад, ще има възможност за победи на бъдещи световни първенства.

"Трябва да продължим напред. Все още съм млад, мисля, че имам сили за още едно или две световни първенства. Ще  работя усилено, така че нещата да се нареждат, целите ми да се осъществяват, за да дойдат и успехите на терена", заяви нападателят, който стана голмайстор за Бразилия на Мондиал 2022 с 3 попадения.

Голът със задна ножица, който Футболистът на английския елитен Тотнъм Хотспър отбеляза срещу Сърбия, спечели приза за попадение на първенството, като беше номиниран и за наградата "Пушкаш" през 2022 година, връчвана от ФИФА за най-красив вкаран гол през годината.

"Щастлив, че вкарах този страхотен гол и той получи номинация за наградата "Пушкаш". Много хора разбраха за мен като футболист и за качествата, който притежавам. Станах разпознаваем за тях. Това е много важно за бъдещото развитие на кариерата ми", завърши той.