Робин Кафалиев напира за шеф на Пернишкия театър

Известният актьор, режисьор и продуцент има амбицията да събере отново не голяма, но отлична трупа

Новини
13:59 - 02 Юли 2024
11332
Робин Кафалиев напира за шеф на Пернишкия театър

Известен актьор, режисьор и продуцент е сред хората подали документи за конкурса за нов директор на пернишкия театър. Робин Кафалиев е известен със своето популярно и редовно излъчвано в родния ефир хумористично шоу „АЛАМИНУТ“, в което той е главен двигател.

Актьорът е поканен да оглави Драматичният театър „Боян Дановски“ в Перник, ако бъде избран.

Кафалиев е френски възпитаник, участвал е и в различни френски филмови продукции, играл е на множество театрални сцени в България и като държавен актьор, но най-вече е печелил популярност в частния сектор, като продуцент, водещ и действащо лице в популярни шоу програми. Негови партньори са били Таня Кожухарова, Йордан Господинов-Дачко, Атанас Бончев-Наката и още много известни от телевизионния екран лица. Наскоро бе показан и режисираният от Кафалиев и по негов сценарий документален филм от поредицата „БНТ представя“ за обичания актьор и добър приятел на Робин – Кръстьо Лафазанов.

Робин Кафалиев има амбицията да събере отново не голяма, но отлична трупа актьори,

като особено се надява в основата им да бъдат творци, родени в Перник. Признава, че това няма как да се случи изведнъж, но разчита на добри отношения с Общината и с бизнеса в града. Ще заложи на проверени проекти, на високо качество на новата продукция и на участие на утвърдени звезди редом с млади и прохождащи актьори.

Пернишкият театър има славна, но и трудна история. В годините на възход при директор, какъвто бе Георги Русев, а и още след него, точно популярността на трупата и, особено на нейния директор, бе в основата на изграденото име и множеството награди, които театърът е получавал.