Роди се първото бебе с две майки у нас

Диляна и Вяра се врекоха във вечна любов през 2018 г. на семейно тържество

Актуални новини
14:50 - 10 Юни 2019
6953
Роди се първото бебе с две майки у нас

Роди се първото пеленаче в семейство от еднополови родители у нас. Детето е кръстено Виктор-Мануел, а зачатието се случва ин витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда.

25- годишната Диляна, която е нежната половинка от семейството, дава живот на момченцето. Щастливите майки споделиха снимки от най-прекрасния момент в живота си. Двете се врекоха във вярност пред семейство и приятели през 2018 г., а преди месеци обявиха, че ще стават родители. Веднага след добрата новина Вяра и Диляна се вписаха като семейство Иванови в социалната мрежа. Според думите им това е дълго чакано и желано бебе.

Семейството живее в Русе, където от месеци подготвя дома си за новия член на фамилията. Двете сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник и казват, че предпочитат той да бъде отгледано от две любящи жени, които да нарича мама 1 и мама 2.

Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално. Двете майки се заричат, че ще му дадат свобода само да избере пътя си. Преди време момичетата категорично заявиха, че сексуалността им и разликата във възрастта не е проблем. На венчавката 25-годишната Диляна облече ефирна бяла рокля, а 41-годишната Вяра бе в бял костюм.

Любовта между двете пламва преди няколко години. Диляна работила в чужбина и се запознала с Вяра в социалните мрежи. Още тогава била наясно със сексуалната си ориентация. Вяра също не криела, че харесва жени. Двете поддържали комуникация близо 8 месеца във фейсбук. Накрая не се сдържали и когато Диляна се завърнала у нас, двете се срещнали.