Родители бойкотират “Дисни” заради еднополова двойка

Култура
18:59 - 15 Юли 2019
4587
Родители бойкотират “Дисни” заради еднополова двойка

Сайтът “Един милион майки” е инициирал подписка за бойкотиране на най-новата лента на “Дисни” — “Играта на играчките 4” (Toy Story 4), заради появяваща се за кратко еднополова двойка в началото на анимацията.

Сцената, която е изнервила загрижените родители, включва дете с две майки.

За да не изглежда, че родителите си фантазират и преувеличават, те цитират ЛГБТ публикации и филмови критици, които са се похвалили с включването на сцената във филма. Родителите обаче недоумяват защо не са били предупредени за сцената предварително.

“Последното място, където очакваме децата ни да се сблъскат със съдържание относно сексуалната ориентация, е анимационен филм”, негодуват те. Според тях кратките сцени с лесбийската двойка не обогатяват сюжета по никакъв начин, но все пак са включени, за да “прокарат актуалния дневен ред”. “Абсолютно ненужно”, пишат майките в петицията.

Петицията вече е подписана от няколко хиляди души, но е малко вероятно това да промени по някакъв начин политиката на “Дисни”. Компанията “намига” приятелски на гей аудиторията в последните години, включително с ленти като “Замръзналото кралство” и “Красавицата и звярът”.

„Играта на играчките 4“ успя да оглави боксофис класацията на Северна Америка, измествайки „Мъже в черно: Глобална заплаха“, въпреки че спечели по-малко пари от очакваното.

Филмът донесе приходи от 118 млн. долара в САЩ и Канада, показват данни на изследователската фирма Comscore. За сравнение очакванията бяха в диапазона между 140 млн. и 170 млн. долара. Дебютът също така изостава от рекордните 182,7 млн. долара през първия уикенд на друга дългоочаквана анимация – „Феноменалните 2“, през миналата година.