Родната полиция ни пази: Ченге с татуси марихуана шокира по Черноморието

От няколко години правилото полицаите да нямат татуировки не важи

Новини
17:40 - 08 Септември 2024
4456
Родната полиция ни пази: Ченге с татуси марихуана шокира по Черноморието

Полицай с "ръкав" с татуировки на листа от марихуана шокира българи и чужденци по Черноморието, предава БГНЕС.
 
Служителят на реда - макар и с униформа на "Пътна полиция", бе част от охраната на фолклорен фестивал в Златни пясъци, Варненско. По "ръкава" му се открояват рисунки на китайски (будистки) храм - пагода, преплетен с традиционните цветове на цъфнала китайска вишна.

И ако допреди 10-ина години кандидатите за полицаи, които имат каквито и да е отличителни белези - петна, бенки, биват връщани веднага, тези с татуировките по видимите части на тялото дори не бяха допускани до първичните изпити за физическа подготовка.

Татуировките по телата на служителите на реда нашумяха след случая с Георги Семерджиев, който уби с джипа си две момичета пред мола на бул. "Черни връх" в столицата. Тогава основен помагач на убиеца бе полицайката Симона Радева, която също демонстрира татуировки по цялото си тяло, включително и "ръкав". По-късно тя беше уволнена от РПУ-то, в което работеше.

От няколко години, обаче, правилото, че полицаите не могат да се татуират, не важи. Има два начина за заобикаляне на забраната - или си правят татуировки след назначаване на работа, или просто уцелват момента, в който редиците на полицаите са оредели, и просто няма кадри.

Днес над 70% от младите хора, които кандидатстват за позицията, са с изрисувани тела, което принуждава ръководството на МВР да не ги ограничава, но да им препоръчва татуировките да бъдат по възможност закривани с дрехите.

За естеството на татуировките, обаче, очевидно няма "цедка".