Роднинско: Синът на Кадиров стана лична охрана на баща си

Новини
23:31 - 05 Ноември 2023
3863
Роднинско: Синът на Кадиров стана лична охрана на баща си

Адам Кадиров - 15-годшишният син на чеченския лидер Рамзан Кадиров, бе назначен за началник на неговата охрана.

Младият мъж, който наскоро преби с ритници беззащитен мъж в затвора, представлява "сияен пример" за поколението си, обяви днес в приложението "Телеграм" командирът на специалните сили на Кадиров "Ахмат" Замид Чалаев.

Чалаев публикува снимка, на която е застанал до Адам Кадиров. Други официални представители, включително министърът за националните политики Ахмед Дудаев, също похвалиха "лидерските качества" на младия мъж.

Самият Рамзан Кадиров също известно време бе заместник-началник на охраната на своя баща Ахмат Кадиров, който бе убит през 2004 година. 

Адам Кадиров получи няколко медала и носи званието "Герой на Чечения", получено за побоя над задържан мъж, обвинен в изгаряне на Корана. Рамзан Кадиров, който е обвиняван в нарушения на човешките права, включително убийство, публикува видео от атаката и изрази гордост. Кадрите предизвикаха възмущение сред някои руснаци.

Срещу синa му не бе заведено наказателно производство.

Жертвата бе задържана във Волгоград по обвинение в изгаряне на Корана на обществено място и бе предадена на властите в Чеченската република, населението на която е основно мюсюлманско. Дни след публикуването на скандалното видео руският президент Владимир Путин прие Рамзан Кадиров в Кремъл и похвали начина, по който ръководи републиката.

Миналата година трима от синовете на Кадиров, включително Адам, позираха за снимка с оръжия в ръцете в Украйна. Чеченският лидер каза, че те се сражават като част от силите, осъществяващи руското нашествие, но наблюдатели изразиха съмнения дали са участвали в истински сражения.