Родните отбори стартират турнирите с полуфиналите на Евро 2024

Спорт
12:22 - 14 Март 2024
1152
Родните отбори стартират турнирите с полуфиналите на Евро 2024

Лятото на 2024 година се очертава да бъде горещо. Европейското първенство в Германия започва на 14 юни и ще продължи 1 месец. През това време българските отбори пък ще трябва да водят подготовка за поредното си участие в Европейските клубни турнири, които ще са в нов формат.

Припомняме, че този сезон носителя на Sesame Купа на България ще има възможността да играе в Лига Европа, но ще има и малко по-кратка почивка, тъй като ще започне от Първи кръг предварителен кръг на турнира. Същото се отнася и за шампиона на България, който традиционно започва от най-ранния етап на Шампионската лига.

Така двата ни представителя в първите два по сила турнири ще трябва рано-рано да се впуснат в международните битки, а това на практика ще стане преди Евро 2024 да е завършило.

Европейското участие на шампиона и носителя на Купата започва в седмицата 9-11 юли, а именно в тези дни са предвидени и полуфиналите на Европейското първенство. Първият е на 9 юли, а вторият на 10 юли.

Другите два представителя на Първа лига, които ще представляват България в Европа, ще имат малко повече почивка и ще започнат участието си от втори предварителен кръг на Лигата на конференциите или с други думи казано първите мачове ще бъдат на 25 юли.