Родриго: Недооценен съм в Реал

Спорт
15:17 - 05 Септември 2024
1787
Родриго: Недооценен съм в Реал

За втори път от началото на сезона нападателят на Реал Мадрид Родриго изрази разочарованието си, че като че ли не заслужава нужното внимание. Сега той е ядосан, че не попадна сред 30-те номинирани за “Златната топка” за 2024 година.

Преди няколко седмици пък бразилецът, чрез хора от своя екип, призова приносът му за успехите на гранда от “Бернабеу” да бъде оценяван наравно с този на други звезди от “белия” тим.

През изминалия сезон Родриго вдигна три трофея - в Шампионската лига, в Ла Лига и за Суперкупата на Испания. В 51 двубоя за Реал 23-годишният футболист наниза 17 попадения и направи две асистенции,

Независимо от всичко това той не е сред отличените за “Златната топка”, докато в същото време номинирани са неговите съотборници Джуд Белингам, Винисиус Жуниор, Антонио Рюдигер, Федерико Валверде, Даниел Карвахал, новият такъв Килиан Мбапе, както и бившият Тони Кроос.

В тази връзка Родриго сподели в Инстаграм колаж със свои снимки с трофеите от миналия сезон, като към него е добавил емотикон смеещо се човече.

Иначе самите номинирани се избират от УЕФА, след което гласуват 100 журналисти от първите 100 отбора в ранглистата на ФИФА за националните тимове. Под внимание се взимат постиженията на футболистите в периода 1 август 2023 г. - 31 юли 2024 г. Победителят ще бъде обявен на 28 октомври.