Рокери „доброволци” изчистиха Паметника на Съветската армия

Новини
16:18 - 08 Септември 2019
8753
Рокери „доброволци” изчистиха Паметника на Съветската армия

Рокери „доброволци” от България, поддържащи дружба с „Нощните вълци” на Владимир Путин, бяха засечени да чистят старателно Паметника на Съветската армия в центъра на София този следобед. По-рано днес в неделния почивен ден активисти на БСП, но без Мая Манолова, също бяха засечени да лъскат като Матросовци спорния монумент.

Български доброволци, свикани от БСП и от рокерски клуб, побратимен с "Нощните вълци" на Путин, чистят спорния паметник. Снимка: Клуб Z

Паметникът на Съветската армия бе „осквернен” за пореден път вчера, след като неизвестни засега противници на комунистическия строй, дошъл след съветската окупация на България на 9 септември 1944 г., зачеркнаха с аленочервена боя  надписа „На съветската армия освободителка от признателния български народ”, поставен в противовес на историческата истина.

Последното "посегателство" срещу монумента, което вече е заличено от неуморните Тимуровци

Това не е първият и едва ли ще е последния случай, в който спорният паметник в центъра на София става обект на „народно творчество”. През последните години на няколко пъти монументът бе разкрасяван от будни български граждани.