Рокери на протеста в Кърнаре срещу ромската агресия

Новини
20:32 - 12 Май 2019
2301
Рокери на протеста в Кърнаре срещу ромската агресия

Десетки рокери пристигнаха с рев на мотори в карловското село Кърнаре, за да подкрепят протеста на жителите срещу ромската агресия. По-рано днес те участваха в честването на Априлското въстание в Батак, информира "Трафикнюз". 

Тази вечер за трети път беше свикан митинг на площада, на който местните българи изразяват негодуванието си от нападението на група роми срещу заведение, където отказали да им сервират, защото там вървяло частно парти за дъщерята на собственика, която била абитуриентка.

Екшънът, който разгневи българите, се случи на 4 май. Развилнелите се трима братя Илиян, Исус и Янко Янкови бяха задържани за 72 часа, а когато срокът изтече съдът определи постоянна мярка задържане под стража.

Да успокояват страстите на място тази вечер в Кърнаре са шефовете на пловдивската и карловската полиция Атанас Илков и Сълко Литов, които са придружавани от голям брой униформени. Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов пристигна със заместниците си, има и хора от съседните села. Протестиращите се канят да блокират за около половин час Подбалканския път София – Бургас. Местните хора искат още да се съборят незаконните ромски къщи край селото, където в мизерия, без ток и вода живеят около 400 човека.

Хората искат справедливи наказания за виновните и събаряне на незаконните къщи в селото

Снимки: "Марица"