Рома би след хеттрик на Дибала

Вълците сразиха Торино в петголов трилър

Спорт
22:12 - 26 Февруари 2024
2199
Рома би след хеттрик на Дибала

Рома спечели с 3:2 домакинството си срещу Торино от 26-ия кръг на Серия А. С хеттрик за „вълците“ се отчете Пауло Дибала. По този начин Рома събра 44 точки на шестото място в класирането, докато „биковете“ са десети с 36.

Срещата започна силно за Рома и още в десетата минута домакините бяха много близо до гол, след като Расмус Кристенсен достугна до хубав пас в наказателното поле, но уцели левия страничен стълб.

В 42-рата минута Рома излезе напред в резултата. Домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Пауло Дибала, който прати топката в мрежата за 1:0.

Само две минути след това Торино възстанови равенството. Раул Беланова центрира красиво за Дуван Сапата, който се извиси над защитниците на Рома и с глава не остави шансове на Миле Свилар – 1:1.

В 58-ата минута Рома успя да си върне аванса в резултата. След страхотна комбинация Браян Кристанте изведе Пауло Дибала на добра позиция, а аржентинецът заби втория си гол в мача с хубав шут в долния десен ъгъл.

В 69-ата минута ново красиво взаимодействие доведе до трети гол във вратата на Торино. Ромелу Лукаку намери Дибала в наказателното поле, а той елегантно преодоля Ваня Милинкович-Савич и оформи своя хеттрик – 3:1.

В 89-ата минута Торино върна едно попадение, но това не бе достатъчно за точката. Самуеле Ричи проби отдясно в наказателното поле и опита успореден пас, който обаче бе пресечен от Дийн Хаусен, който заби топката в собствената си врата за крайното 3:2.