Рома би трудно Лече, но следващият противник за Купата се казва Интер

Спорт
11:50 - 21 Януари 2022
1081
Рома би трудно Лече, но следващият противник за Купата се казва Интер

Рома си уреди среща с Интер на 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия, след като победи втородивизионния Лече с 3:1.

"Вълците" губеха в резултата до 51-ата минута след гол на Анхел Мена, но стигнаха до обрат благодарение на попаденията на Мараш Кумбула, Тами Ейбрахам и Елдор Шомуродов. 

Лече поведе още в 14-ата минута с гол на Артуро Калабрези. Защитникът се разписа след удар с глава след центриране на Антонио Барека. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

В 40-ата минута вълците изравниха. Тами Ейбрахам подаде към Кумбула, който с майсторски удар прати топката в мрежата за 1:1. 

Рома стигна до пълен обрат в 54-ата минута, когато Дзаниоло изведе Ейбрахам на добра позиция. Нападателят се завъртя технично и стреля в мрежата на Лече. Малко по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като Марио Гарджуло получи червен картон.

Рома продължи да натиска и в 81-ата минута реши всички в мача след гол на Елдор Шомуродов, който получи добро подаване от Мхитарян и оформи крайното 3:1.