Рома би трудно с десет от Лече

Късен щурм на Наполи ги направи едноличен лидер в Серия “А”

Спорт
11:15 - 10 Октомври 2022
2047
Рома би трудно с десет от Лече

Рома постигна трудна победа с 2:1 в домакинството си на Лече от 9-ия кръг на Серия "А". "Вълците" играха с човек повече от 22-рата минута, но въпреки това не успяха да наложат по-категорично волята си и трябваше до последно да треперят за трите точки.

Домакините на "Олимпико" поведоха още в 6-ата минута, когато след центриране на Лоренцо Пелегрини Крис Смолинг с глава стреля във вратата за 1:0.

В 22-рата минута Лече остана в намален състав Мортен Хюлманд и Андреа Белоти се хвърлиха на шпагат за една спорна топка, но съдията прецени, че датчанинът е играл опасно и му показа директен червен картон.

Въпреки, че останаха с човек по-малко, гостите успяха да изравнят резултата. Това се случи в 39-ата минута, когато след един корнер се стигна до суматоха в наказателното поле, топката не бе изчистена навреме и Габриел Стрефеца притича и с удар по земя отбеляза за 1:1.

В началото на втората част обаче "вълците" си върнаха преднината. Тами Ейбрахам бе чукнат в глезена от защитник и съдията прецени, че това е достатъчно да отсъди дузпа, макар на пръв поглед ситуацията да изглеждаше доста преиграна от англичанина. Пауло Дибала изпълни безупречно наказателния удар и направи резултата 2:1, но се контузи при изпълнението и напусна терена принудително.

До края домакините контролираха мача, но така и не притиснаха сериозно съперника и не успяха да решат всичко с трети гол. Тами Ейбрахам бе близо в 87-ата минута, но изстрелът му отблизо с глава бе спасен от вратаря, а две минути по-късно Дибала се разписа, но имаше засада в хода на атаката.

В крайна сметка Рома взе своето и с 19 точки излезе на 5-ото място в класирането. Лече остава със 7 точки на 16-ата позиция в таблицата.

Наполи е едноличен лидер в класирането на Серия "А", след като спечели с категоричното 4:1 като гост на новака Кремонезе в двубоя им от деветия кръг на първенството.

Още във втората минута Амир Рахмани разтресе напречната греда на вратата на домакините след свой рейд. Все пак неговият отбор поведе в 26-ата минута, когато Матео Политано реализира дузпа за фал на Матео Бианкети срещу Хвича Кварацхелия.

В 48-ата минута “гриджоросите” обаче изравниха, като точен беше Сирил Десерс, възползвал се от рикоширал удар на Сантиаго Аскасибар. “Партенопеите” обаче бяха безпощадни от 76-ата минута нататък. Първо резервата Джовани Симеоне се разписа с глава след перфектно центриране на Марио Руи, а в добавеното време се разписаха още двама играчи, влезли като смени - Ървинг Лосано и Матиас Оливера.

С петата си поредна шампионатна победа Наполи поведе самостоятелно в класирането с актив от 23 точки, а Кремонезе остава предпоследен с едва 3 спечелени пункта.