Рома - Фейенорд в повторение на финала в Лига на Конференциите, но този път за Лига Европа

Победителите от този допълнителен кръг ще се включат в същинската фаза от директните елиминации

Спорт
14:41 - 18 Декември 2023
2146
Рома - Фейенорд в повторение на финала в Лига на Конференциите, но този път за Лига Европа

Рома срещу Фейенорд се очертава да е гвоздеят сред двойките в плейофния кръг на турнира Лига Европа. Жребият би изтеглен днес, а мачовете са напролет.

Миналия сезон видяхме как Рома на Жозе Моуриньо би точно този съперник на финала в Лига на конференциите преди година и половина (1:0). И пак римските "вълци" срещу гранда от Ротердам бе четвъртфинален дуел миналия сезон, вече в Лига Европа.

Фейенорд спечели с 1:0 у дома, но в реванша срещна специално представяне от римялните - 4:1 с продължения и Рома отиде на полуфинал.

Сега идва епизод номер 3 в трети пореден сезон.

Един от европейските грандове в лицето на Милан пък ще пътува до Франция, където ще трябва да срещне един от по-непретенциозните местни тимове Рен. Французите обаче винаги са заплаха и не трябва да бъдат подценявани.

В друг от интересните сблъсъци Бенфика също ще пътува за Франция, но за да се изправи срещу Тулуза.

Двойките за плейофния кръг:

Фейенорд - Рома

Милан - Рен

Ланс - Фрайбург

Йънг Бойс - Спортинг (Лисабон)

Бенфика - Тулуза

Брага - Карабах

Галатасарай - Спарта (Прага)

Шахтьор (Донецк) - Марсилия

Първите мачове от този плейофен кръг ще се изиграят на 15 февруари, а реваншите седмица по-късно на 22 февруари.

Подобно на пресявките в “турнира на богатите” Лига Европа също предлага потоци на поставени и непоставени, където участниците са разпределени по следния начин:

ПОСТАВЕНИ (завършили на второ място в своите групи в Лига Европа): Рома, Марсилия, Фрайбург, Рен, Спортинг (Лисабон), Спарта (Прага), Тулуза, Карабах

НEПОСТАВЕНИ (завършили на трето място в своите групи в Шампионска лига): Милан, Бенфика, Галатасарай, Шахтьор (Донецк), Фейенорд, Ланс, Брага, Йънг Бойс

Победителите от този допълнителен кръг ще се включат в същинската фаза от директните елиминации, където ще ги очакват съставите на Аталанта, Брайтън, Байер (Леверкузен), Ливърпул, Рейнджърс, Славия (Прага), Виляреал и Уест Хам.

Финалът на турнира през тази година ще се изиграе в Дъблин на 22 май.