Рома измъкна равенство от Фейенорд

Спорт
11:14 - 16 Февруари 2024
1307
Рома измъкна равенство от Фейенорд

Фейенорд и Рома направиха равенство 1:1 в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа, игран на „Де Кайп“. Това бе и най-логичният резултат, като всичко ще се реши в реванша на "Олимпико", който ще бъде на 22-ри февруари.

Нидерландският тим поведе в края на първото полувреме с гол на Игор Пайшао, но в 67-ата майсторски удар с глава на Лукаку донесе равенството на отбора на Даниеле де Роси. В добавеното време на мача Лука Иванушец нацели греда.

В началото на двубоя нямаше опасности пред двете врати, но "Рома" беше по-активния отбор. В 10-ата минута Лоренцо Пелегрини се озова на добра позиция в пеналтерията. След разбъркване топката попадна в негов съотборник, който опита удар, но той бе блокиран от защитник на домакините. Съдията Раду Петреску отсъди и нарушение в атака, така че дори да се беше стигнало до попадение, то нямаше да бъде признато.

В 17-ата минута Пауло Дибала направи хубаво центриране от десния фланг и намери Ромелу Лукаку в наказателното поле. Белгиецът стреля с глава. Ударът му обаче не затрудни Веленройтер.

Четири минути по-късно Фейенорд бе изключително близо до откриване на резултата. Игор Пайшао получи от Калвин Стенгс на границата на пеналтерията, напредна и стреля по земя, но изстрелът му премина на сантиметри покрай десния страничен стълб на вратата на Миле Свилар.

В 24-ата минута Матс Вифер пробва късмета си от далечно разстояние. Изпълнението му обаче бе прекалено леко и не затрудни вратаря на римските "вълци".

Три минути след това Барт Ниувкооп отправи опасно центриране в наказателното поле, но никой от неговите съотборници не успя да засече и кълбото стигна до Свилар.

В 40-ата минута Леандро Паредес отправи страховит изстрел от далечно разстояние. Веленройтер обаче показа отличен рефлекс и успя да избие топката, която впоследствие се отби и в напречната греда.

Пет минути по-късно Дибала изпълни корнер и намери Лукаку. Нападателят отново стреля с глава, но пак в обсега на вратаря на Фейенорд.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме Игор Пайшао откри резултата. Куилиндши Хартман сложи топката на главата на офанзивния футболист. Той бе оставен абсолютно непокрит в пеналтерията и след удар с глава не остави шансове на Свилар.

В началото на второто полувреме борбата бе предимно в центъра. Домакините търсеха втори гол, но не успяваха да затруднят вратаря на "джалоросите".

В 67-ата минута Рома успя да изравни. Леонардо Спинацола имаше цялото време на света на левия фланг и центрира. Той намери Ромелу Лукаку, който с майсторски удар с глава прати топката в мрежата. Веленройтер нямаше как да се намеси.

Една минута преди края на редовното време на срещата домакините организираха хубава постепенна атака. Матс Вифер бе намерен в наказателното поле и върна към появилия се като резерва Сантиаго Хименес. Свилар обаче отново бе на точното място.

Секунди след това Лука Иванушец можеше да върне преднината на Фейенорд, но изстрелът му от пряк свободен удар срещна левия страничен стълб.