Рома (май) се умори срещу ЦСКА и загуби изненадващо в града на Ромео и Жулиета

Тимът на Вълците записа шокираща загуба от Верона, победната серия на Жозе Моуриньо беше прекратена

Спорт
12:14 - 20 Септември 2021
1268
Рома (май) се умори срещу ЦСКА и загуби изненадващо в града на Ромео и Жулиета

Жозе Моуриньо загуби първия си мач като старши треньор на Рома. „Вълците“ допуснаха поражение с 2:3 като гост на Верона в мач от 4-тия кръг на Серия А. Само преди няколко дни римляните победиха с 5:1 ЦСКА в среща от групите на Лигата на конференциите.

Сега почти нищо в играта на Рома не се получи, а новакът в италианския елит се възползва.

Антонин Барак, Джанлука Капрари и Давиде Фарони поразиха вратата Руи Патрисио. За гостите точен беше капитанът Лоренцо Пелегрини, а Иван Илич си вкара автогол.

След шокиращата загуба Рома заема четвъртото място в таблицата с 9 точки, докато Верона е на 14-ата позиция с 3 пункта.

Първата възможност в срещата се откри пред Джовани Симеоне в 6-ата минута. Той получи свободно пространство и стреля много опасно от границата на наказателното поле, но на сантиметри покрай вратата.

Десет минути по-късно Браян Кристанте засече с глава центриране в наказателното поле, но и на него точността му изневери.

В 36-ата минута Рик Карсдорп изведе Пелегрини на чиста голова позиция. Капитанът на „вълците“ демонстрира хладнокръвие и прати топката в мрежата за 1:0.

След като Рома водеше на почивката, нищо не подсказваше за събитията през втората част. В 49-ата минута Верона от нищото възстанови равенството. Антонин Барак не остави шансове на Патрисио с удар от непосредствена близост.

Пет минути по-късно Джанлука Капрари реализира за пълен обрат – 2:1. Той вкара топката в мрежата с плътен изстрел от дъгата на наказателното поле.

В 58-ата минута Рома изравни. Иван Илич си вкара нелеп автогол и върна „вълците“ в мача. Пет минути по-късно обаче Давиде Фараони порази целта и домакините отново излязоха напред в резултата, повеждайки с 3:2.

До края Рома не намери сили отново да се върне в мача, като дори в 72-рата минута Верона беше близо до четвърти гол. Джанлука Капрари овладя топката и отправи удар, който обаче бе спасен от Руи Патрисион.

В следващия кръг от италианския шампионат Рома посреща Удинезе, докато Верона гостува на Салернитана.