Рома остана на секунди от първи успех

Дженоа взе точка от римските вълци

Спорт
16:31 - 15 Септември 2024
772
Рома остана на секунди от първи успех

Рома бе на секунди от първа победа от началото на сезона в Серия А, но в последните секунди на двубоя Дженоа успя да стигне до точка след равенство 1:1.

Римските "вълци" имаха две добри ситуации през първата част, но първо в 32-ата минута Пиерлуиджи Голини блесна със спасяване при изстрел по земя на Артьом Довбик. Две минути след това Стефан Ел Шаарауи пое топката в наказателното поле и стреля към левия ъгъл, но Голини отново внимаваше и изби в корнер.

В 37-ата минута отбита топка стигна до Артьом Довбик, който майсторски я прати във вратата, за да отбележи първия си гол в Серия А. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада, но след намесата на ВАР голът остана и Рома поведе в резултата.

В последните секунди на срещата след центриране на Витиня от фланга, топката стигна до Кони де Винтер и централният бранител се справи с Марио Ермосо, за да я прати с глава във вратата на Миле Свилар.

В класирането Дженоа се изравни по точки с Милан, като двата тима имат по пет. "Росонерите" са осми, а "грифоните" девети. Рома се намира на 15-а позиция с три точки.