Рома с тежко поражение преди мача с Лудогорец

Спорт
11:25 - 05 Септември 2022
1691
Рома с тежко поражение преди мача с Лудогорец

Рома допусна първа загуба от началото на сезона в Серия А, след като бе разбит с 4:0 при гостуването си на Удинезе в мач от петия кръг на първенството.

"Вълците" се представяха солидно от началото на сезона с три победи и едно равенство в първите си четири двубоя, но бяха наказани лошо от домакините, които реализираха четири гол с пет точни удара в срещата.

Иенома Удоджи откри резултата още в 5-та минута, а след почивката Лазар Самарджич, Роберто Перейра и Санди Ловрич вкараха нови три гола за Удинезе, за да оформят изразителния резултат. По този начин двата тима се изравниха на четвъртата позиция в класирането с актив от 10 точки, колкото има и Аталанта, докато лидерите Милан и Наполи са с точка повече, а Ювентус и Интер имат по 9 точки.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо пое отговорността за тежката загуба с 0:4 при гостуването на Удинезе.

"Отговорността е моя. Удинезе създаваха положение или вкарваха със всяка атака. Допуснахме много индивидуални грешки. Но предпочитам да загубим веднъж с 0:4, отколкото да паднем четири пъти с по 0:1. Тежък удар, но продължаваме напред и вече мислим за следващия мач с Лудогорец", коментира Моуриньо.

Португалецът вероятно ще даде почивка на нападателя Тами Ейбрахам за гостуването в Разград. Играчът получи лека травма в рамото срещу Удинезе и Моуриньо може да предпочете да го запази за следващите мачове в Серия А.

Рома ще гостува на Лудогорец в четвъртък в Разград в първи мач от груповата фаза на Лига Европа.

Останалите резултати от неделя:

Верона - Сампдория 2:1

Специя - Болоня 2:2

Кремонезе - Сасуоло 0:0.