Рома със сериозен бонус от УЕФА

Спорт
14:20 - 18 Октомври 2022
2211
Рома със сериозен бонус от УЕФА

Лудогорец и Рома водят люта битка за второто място в група “С” на Лига Европа. Победителят в този дуел ще се реши в следващите две срещи. Оказа се, че програмата за тях е такава, че дава сериозно предимство на римските “вълци” пред “орлите”.

Двубоят от 5-ия кръг на българския шампион срещу Бетис в Разград е предвиден за 27 октомври от 19:45 часа, а Рома гостува на ХИК в същия ден, но срещата е от 22:00 часа.

Този диапазон е от решаващо значение за италианския гранд, който преди началото на своя мач ще знае резултата от сблъсъка на българския тим.

Ако Лудогорец спечели срещу Бетис, това означава, че Рома задължително трябва да победи в Хелзинки. Само така ще запази шанс да измести “орлите” от второто място, тъй като двата отбора се изправят един срещу друг в последния кръг, а в момента разликата между тях е три точки в полза на родния шампион.

Ако Лудогорец завърши наравно с испанците, тогава римският гранд не се нуждае от задължителна победа. Именно тук програмата дава сериозно предимство на Рома. Да предположим, че срещите в Разград и Хелзинки се играеха по едно и също време, а към 90-ата минута са 0:0.

При гол на Лудогорец в заключителните секунди, то това автоматично принуждава Рома да спечели срещу ХИК. Т.е. футболистите на Моуриньо ще имат изключително малко време за реакция. Сега не е така. Ако Лудогорец е победил, Рома ще има цял мач, за да гони трите точки. Ако разградчани са завършили наравно, римляните няма да се хвърлят в атака при хикс в заключителните минути на своята среща, защото рискуват да получат гол, който да ги елиминира и да направи безсмислен сблъсъка от последния кръг между Рома и Лудогорец в Италия.

Не без значение е и, че мачът във Финландия е решаващ и за ХИК. Само победа запазва шансовете на домакините да изместят Рома от третото място и да продължат в елиминациите на Лига на конференциите.

Ако Лудогорец загуби домакинството си на Бетис, то тогава Моуриньо може да даде почивка на голяма част от своите титуляри, защото мачът в Хелзинки се превръща в почти протоколен за Рома.